""

Konut kredilerindeki faiz oranın düşmesi ev alacakları harekete geçirdi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 06:13

Konut kredilerindeki faiz oranın düşmesi ev alacakları harekete geçirdi

Son günlerde bankaların konut, otomobil ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını düşürmesi ev alacak vatandaşları harekete geçirdi.

Konut kredilerindeki faiz oranın  düşmesi ev alacakları harekete geçirdi
Son Güncelleme :

04 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel, bankaların konut faiz oranlarını yüzde 0.95’lerden 90’lara kadar düşürmesi ile ev alacak vatandaşların emlakçılara yöneldiğini belirtti.
Özellikle son günlerde ev alacak vatandaşların yoğun talebiyle karşılaştıklarını kaydeden Çelikel, şunları söyledi: “Birkaç öncesine kadar konut kredilerinin yüzde 1’in üzerinde olması konut satışlarını azda olsa etkilemiş vatandaş birikimini gayrı menkule yatırmakta tereddüt ediyordu. Fakat son günlerde bankaların ardı ardına açıklama yaparak bu konut faiz oranlarını yüzde 0.90’a kadar düşürmesi emlak piyasasına bir hareket getirdi. Ev alacak vatandaşlar bu günlerde arayış içerisinde girerek beğendikleri evleri biran önce alma gayreti içine girdi.
Bu da bizim sektörümüz olan emlak piyasasını hareketlendirdi.” dedi. Ev konusunun oldukça önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Çelikel, şunları kaydetti: “Konut’a yatırım oldukça önemli bir yatırımdır. Çünkü vatandaşımız hayatı boyunca bütün birikimini kendi ve ailesinin isteği doğrultusunda başını sokabileceği bir eve yatırmak ister. Vatandaş alacağı evi en uygun şekilde almak isterken bunun yanı sıra değerinin de artmasını ümit eder. İlimizde eve olan rağbet gün geçtikçe artmaktadır. Hemen hemen her bölgede inşaatların olmasına rağmen arz talebe göre satışlarda oldukça fazla.
Fiyatlar ise evin yeri ve konumuna göre değişmektedir. Yozgat’ta cephesi, konumu ve katına göre daireler 100 Bin ile 350 bin lira arasında değişmektedir. Bizim buradan vatandaşlarımıza önerimiz beğendikleri evin araştırmasını iyi yapmadan ev almamalarını istiyoruz. Aynı binada aynı cephede bulunan yada çevresindeki evlerin fiyatları üzerinde de fikir sahibi olması kendilerinin menfaatine olacaktır. Şuan konut faiz oranlarındaki düşüşle birlikte diyebiliriz ki ev alacaklar için ev almanın tam zamanı.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.