""

KOP’tan destek « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:55

KOP’tan destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılı KOP Mali Destek Programına girmeye hak kazanan projeleri onayladı. KOP Bölgesindeki illerden gelen 132 proje yaklaşık 111 milyon TL kaynak aktarılacak.

KOP’tan destek
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2021 - 17:04

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılı KOP Mali Destek Programına girmeye hak kazanan projeleri onayladı. KOP Bölgesindeki illerden gelen 132 proje yaklaşık 111 milyon TL kaynak aktarılacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 yılı Mali Destek Çağrı Programı Bakan Mustafa Varank tarafından onaylandı. KOP Kırsal Kalkınma (KOP KIRSAL), KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi (KOP Okuyor), KOP Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP), KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOP KÖSİP) ile Hayvancılık, YAS’da Su ve Enerji Revizyonu ve Tarımsal Araştırma başlıkları kapsamında 132 projenin yer aldığı 2021 Yılı Mali Destek Programı ile Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerine toplamda 110 milyon 864 bin TL finansman desteği sağlanacak.
Bölgenin tarım, modern ve akıllı tarımsal sulama ve hayvancılık alanlarındaki dönüşümünü tamamlayıcı, istihdam artışını özendirici ve yeni iş alanlarının oluşmasına öncülük eden projelerin yer aldığı 2021 yılı KOP Mali Destek Programının tüm bölgeye ve ülke ekonomisine çok önemli katkı sunacağına inandığını ifade eden KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, 2020 yılında baş gösteren ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinin ülke ekonomisine olan etkilerinin, yerindelik ilkesiyle etkin ve verimli üretim destekleriyle aşılacağını belirterek; “Tüm dünya ekonomilerinin darboğaza girdiği bu günlerde Bakanımız Sayın Mustafa Varank tarafından gerçekleştirilen proje onayları hem üreticimizin hem de vatandaşlarımızın devletine olan inancını artırmaktadır. İdare olarak sorumluluk sahamızdaki bölgelerde, su kaynaklarının verimli kullanımı için sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması, hayvancılık ve bitkisel üretim altyapısı alanlarındaki projeleri destekliyoruz, güncel bir konu olan iklim değişikliği ile mücadele için yenilenebilir enerji, enerji dönüşümü, enerji verimliliği ve çevre uygulamaları, bunlara ilaveten toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, akıllı tarım teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve kırsal kalkınma alanlarında hazırlanan projelere de mali destek sağlayacağız.” dedi.
“Üretimi ve İstihdamı Önceleyen Projeleri Önemsiyoruz”
Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Kamu Üniversiteleri, Yükseköğretim Kurumları, İl Özel İdareleri, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri, Orman Bölge/Şube Müdürlükleri, Kamu adına faaliyet yürüten Araştırma Kuruluşları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri gibi tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan projeler için protokol imzalarının atılmaya başlanacağını kaydeden Başkan Şahin şunları söyledi:
“KOP Bölgesinin ekonomik yapı içerisindeki payının artırılması ve geliştirilmesine yönelik projelerin yürütülmesi ve teknoloji düzeyi yüksek üretim faaliyetleri payının artırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Sadece ekonomik faaliyetlerle kalmayıp, sosyal bakımdan da Bölge’nin geliştirilmesi ve özellikle kırsal alanda göçü azaltacak yerinde istihdamı özendirecek ekonomik ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi de bizim için çok önemli. Bölgenin en önemli dinamiği elbette ki tarımdır. Bu nedenle yağış ve su varlığı bakımından Türkiye’nin en yetersiz bölgelerinin başında gelen KOP Bölgesinin çok geniş tarım alanlarının doğru ve etkin kullanımı için proje üretimini her aşamasında destekliyoruz. Bu vesile ile 2021 Yılı Mali Destek Programında onaylanan projelerin hazırlanmasından emekleri olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın ilgili personeline, proje fikirlerinin oluşmasındaki katkılarından dolayı sayın Valilerimize ve bizlere bu projeleri uygulama imkânı sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Kalkınma Ajansları Genel Müdürümüze ve personelimize teşekkür ediyorum. Projelerimiz hem bölgemize hem ülkemize hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN