""

KOP’tan girişimcilik projesi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:36

KOP’tan girişimcilik projesi

KOP İdaresi, görev sahasına yeni ilave edilen illerdeki Girişimcilik, Yenilik, Ar-Ge ve teşvikle, sanayi alt yapısı ve Üniversite-Sanayi işbirliğini inceleyecek ikinci projeyi hayata geçiriyor.

KOP’tan girişimcilik projesi
Son Güncelleme :

07 Haziran 2017 - 7:00

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın ilk olarak; Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de sanayi alanında yapılacak teşvik ve desteklere en uygun modellerin geliştirilmesi, bölgenin öncelik ve özelliklerinin ortaya konulması amacıyla başlattığı Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi, bu kez İdare’nin görev sahasına yeni ilave edilen Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illeri için hayata geçiriliyor.
“Bölgenin öncelikleri belirleniyor”
KOP Eylem Planı kapsamında hazırlanan projenin ilk olarak Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de uygulandığını kaydeden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bölge illerinin Girişimcilik ve Yenilik yol haritasının inceleneceği proje kapsamında yeni KOP illerinde de aynı çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.
İlk ayağı tamamlanan projede kapsamlı bir rapor hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı şunları söyledi:
“KOP Bölgesinin kuruluşundaki dört ilde sanayi yapısının mevcut durumunun ortaya çıkarılması, sanayi alanında yapılacak teşvik ve desteklere en uygun modellerin geliştirilmesi, bölgenin öncelik ve özelliklerinin ortaya konulması, Girişimcilik, Yenilik, Ar-Ge ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin artırılması amacıyla hazırlanan ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi’nin kapsamını genişletiyoruz. Kuruluş kanunumuzda yer alan dört KOP ili için başlattığımız projenin ilk ayağındaki sonuçlara göre görüyoruz ki, bölgemizin son dönemde kendi yerel dinamiklerini ve Türkiye’nin KOBİ merkezi olma özelliğini de kullanarak Türkiye ortalamasının üzerinde gösterdiği ihracat artış hızının ve yenilikçi girişimci potansiyelinin sürdürülebilir hale getirilmesi gerekmektedir.
Bölgede ekonomik gelişmenin sürdürebilirliğini sağlayabilmek için ise küresel ekonomilere entegre ve üretken bir imalat sanayi altyapısı oluşturmanın, yüksek katma değerli sanayi yatırımlarının ve nitelikli işgücünü bölgeye çekilerek orta ve ileri teknoloji gerektiren imalat sanayi kollarında uzmanlaşmanın üzerinde hassasiyetle durulması ihtiyacı tespit edilmiştir” dedi.
“Bölgenin geleceğe ışık tutacak çalışma”
Bölge illerinde girişimcilik fırsatlarının belirlenerek bu alanlara yatırım yapılmasına yönelik ve gelecek stratejilerinin hazırlanmasına zemin oluşturacak ‘İhtiyaç Analizi Projesi’ ile KOBİ’lerin ve özellikle mikro işletmelerin büyümelerinin önündeki bürokratik, ekonomik, sosyal ve kültürel engellerin sektörel ve il düzeyinde belirlenmesinin sağlanacağını hatırlatan Bostancı;Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat’taGirişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi kapsamında, özel sektör temsilcileri ve kamu kurumları ile odak grup toplantıları yapacaklarını belirterek elde edilecek verilerin bölgenin geleceğine ışık tutacağını dasözlerine ekledi.
Çalışma sonucunda hazırlanacak raporlara ek olarak Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Başvuru Süreçleri El Kitabı ile Ar-Ge, Yenilik, Girişimcilik, Ticarileştirme ve Yatırım Teşvik ve Destekleri El Kitapları bastırılacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.