""

KOP’tan sulama desteği « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 16:00

KOP’tan sulama desteği

Çayıralan ilçesinde beton sulama kanalları Konya Ovası Projesi (KOP) desteği ile kapalı devre sulama sistemine çevriliyor.

KOP’tan sulama desteği
Son Güncelleme :

25 Eylül 2018 - 10:40

Çayıralan ilçesinde beton sulama kanalları Konya Ovası Projesi (KOP) desteği ile kapalı devre sulama sistemine çevriliyor.
Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde 13 bin metre beton sulama kanalı bulunduğunu söyledi.
Kanalların ekonomik ömrünü doldurduğunu ve büyük bir kısmı kullanılmaz halde olduğunu anlatan Başkan Şahiner, şöyle konuştu:
“Bu sulama kanallarını yeniden yapabilmek için bir çok proje hazırladık.
En son Yozgat İl Özel İdaresine yaptırılan KOP Projesi kabul görerek 800 bin lira hibe çıktı. 13 bin metre uzunluğundaki kanalın şu an itibariyle 2 bin 400 metresini bu hibe karşılığı yaptırabiliyoruz.”
Başkan Şahiner, yer altından gidecek bu borular sayesinde görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağını ifade ederek, “En büyük getirisi ise su kaybı yaşanmadan vatandaşlarımız tarla ve bahçesini sulayabilecek. Projenin hayata geçmesinde emeği buluna herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.