""

“Korkma” tiyatro oyunu büyük beğeni topladı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:56

“Korkma” tiyatro oyunu büyük beğeni topladı

İstiklal Marşının kabulünün 96. Yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan “Korkma” isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

“Korkma” tiyatro oyunu  büyük beğeni topladı
Son Güncelleme :

14 Mart 2017 - 7:00

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve Vali Kemal Yurtnaç’ın da izlediği, Yozgat Valiliği Sanat Danışmanı Burak Öngel’in yazıp yönettiği, Mehmet Akif’in hayatı ve kurtuluş mücadelesini konu alan tiyatro oyunu, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.
TİYATRO YAPAN GENÇLERİ
DESTEKLEYECEĞİZ
Tiyatro sonrası kısa bir konuşma yapan Vali Yurtnaç, sahneye çıkıp hem ezbere oyun oynamak, hem de oyunu hissettirebilmenin ayrı bir kabiliyet olduğunu söyledi.
Bu tür etkinliklerin gençlerin yetişmesinde ve toplumun olayları algılamasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Yollar, binalar, güzel hizmetler yapıyoruz ama toplumu iyi yetiştirmek kültürel ve sanatsal hayatı iyi yetiştirmekle olur. Biz Yozgat’ta bu faaliyetleri icra eden gençlerin sayısının artmasını istiyoruz. Vilayet olarak, belediye olarak, kültür müdürlüğü olarak bu gençlerin sayısının artması için gerekli desteği göstermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız da bu tür organizasyonlara katılarak kültür ve sanatımızı zenginleştireceklerdir” dedi.
AKİF’İN HAYATI GÖZÜMÜZÜN
ÖNÜNDEN GEÇTİ
‘İnsanlar ya kitap okur öğrenir, ya dinler öğrenir, yada izleyerek öğrenir’ diyen Vali Yurtnaç, “Bugün burada Mehmet Akif’in hayatı gözümüzün önünden geçti. Diğer taraftan kurtuluş mücadelemiz gözümüzün önünden geçti. Bu millet lider bir millet ve milletimizle sonuna kadar övüneceğiz. Tarihte yüzümüzü öne eğdirecek hiçbir olayla karşılaşmadık. Bu gün Balkanlara, Kafkaslara gittiğiniz zaman Türk deyin, herkes size saygıyla bakar. Biz tarihte nasıl dik durmuşsak şimdi de bu dik duruşumuzu sergileyeceğiz. Akif’in Milli Marşımızı yazdığı dönemde ki ruhla yürümeye devam edeceğiz. Hep bir olacağız ve birlikte insanlığa hizmet edeceğiz” diye konuştu.
Vali Yurtnaç daha sonra tiyatro oyununu hazırlayan ve sahneleyen tiyatrocuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.