""

KÖTÜLÜKLERLE MÜCADELEYE DEVAM « Yeniufuk Gazetesi

11 Mayıs 2024 - 06:16

KÖTÜLÜKLERLE MÜCADELEYE DEVAM

KÖTÜLÜKLERLE MÜCADELEYE DEVAM
Son Güncelleme :

23 Şubat 2017 - 7:00

Kötülükleri bitirmek belki mümkün olmayacak ama iyilik ve güzellikleri çoğaltmak için mücadeleden vazgeçilmediği takdirde kötülükler bir gün yok olmakla karşı karşıya kalacaktır.

Yeter ki, Millet olarak kötülüklerle, kötü alışkanlıklarla, toplumun ahlakını bozan, yuvaların yıkılmasına, dağılmasına sebep olan şeylerle mücadeleden vazgeçilmesin.

Malum Yozgat İçkili mekânların kapatılması ile ilgili yapılan haberlerin ardından şimdide futbolda yaşanan olaylarla gündeme geldi.

Konu ile ilgili bu yazıyı belki daha önce yazmam gerekirdi ama meselenin yeteri kadar anlaşılması bakımından ve bir takım araştırmalar yapmadan mevzuya balıklama dalmak istemedim.

Şimdi Yozgat’ı kötülemek, Yozgat insanının görgüsüz olduğunu anlatmak için dışarıdan gelenler, içerideki işbirlikçileri kullanarak, birin yanına beş daha katıp, konuyu amacının dışına taşıyarak allayıp, pullayıp servis ettiler, etmeye devam ediyorlar.

Bu haberlerle insanlar arasında bir algı operasyonu başlatıldı. Aynı FETÖ’cülerin ülkeyi bölüp parçalara ayırarak, bir yerlere pazarlamaya çalıştıkları gibi.

Şimdi Yozgat’ta içkili mekânlar kapatıldı denince, insanın aklına ilk gelen şey Yozgat’ın her tarafı meyhane. Halbuki yok böyle bir şey. Yozgat merkezde ve çoğu ilçesinde içkili mekân dahi yok.

Hadi diyelim ki; oldu. Geçmiş yıllarda merkez dahil birçok yerde böyle mekanlar vardı, insanlar edebiyle girer, çıkarlar, bir kimse “n’oluyor” demezdi.

Şimdi mesele üzüm yemek değil tabiî ki, maksat bellidir. Kaldı ki, Valilik tarafından yapılan konu ile ilgili açıklama doğru şekilde okunduğunda bütün mekanlar kapatılmamıştır, uygun olmayanlar kapatılmıştır.

Yozgat’ta birkaç içkili mekânın kapatılmasından dolayı bugün dahi Yozgat’ı kötüleyerek, bir yerlere varmaya çalışanlara birkaç tavsiyede bulunmak isterim.

Bu hassasiyetleri sosyo-ekonomik gelişmişlikte hakkımız olanı alamadığımızda da gösterseydiniz. Yozgat’tan her yıl binlerce göç verirken, seslerinizi aynı şekilde yükseltebilirdiniz.

Kaldı ki yapılan uygulamaya mekan sahipleri dışında bir kimsenin tepkisi olmaması da dikkatlerden kaçmamalıdır.

Yozgat’ta içlikli mekânların kapatılmasından dolayı bir kimse rahatsız olmadıysa, tam tersi bir durum söz konusu iken, Yozgat’a gelip, asılsız şeylerle insanların kafasını karıştırmak, suyu bulandırmak doğru bir davranış değildir.

Söz konusu mekanları kapatan kurum yetkilisi, bu mekanlarda iyileştirme yapıldığı takdirde açılmalarına müsaade edecektir.

Çünkü bu tür mekanları kapatmak elbette sorunları çözmez, aksine sorun çıkartır. Bu bilinçte düşünmek ve davranmak daha doğru bir adımdır.

 

  • Denetim görevini hassas bir şekilde yaparak, görevini yapmayan derneği önce uyarıp sonra kapattıran Müdür!
  • İlçede başlatılan kan bağışı kampanyasına katılarak, topluma örnek teşkil edecek davranış sergileyen Okul!
  • Yaklaşan referandum öncesi yönetim kurulunu acil toplayarak, alınan kararın “evet” olduğunu kamuoyuna açıklayan Başkan!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.