""

Köy sineması bu yıl 11 bin 500 kişiye ulaştı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:25

Köy sineması bu yıl 11 bin 500 kişiye ulaştı

Yozgat’ın ilçe, belde ve köylerinde yaşayan çocukların sinemayla tanışması için Yozgat Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yılda devam eden proje ile yaklaşık 11 bin 500 kişi köy sineması ile tanıştı.

Köy sineması bu yıl 11 bin 500 kişiye ulaştı
Son Güncelleme :

16 Ağustos 2018 - 7:00

Yozgat’ın ilçe, belde ve köylerinde yaşayan çocukların sinemayla tanışması için Yozgat Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yılda devam eden proje ile yaklaşık 11 bin 500 kişi köy sineması ile tanıştı.
Sinema izlemeye gelen çocuk ve ailelerine temsili olarak sinema bileti verilirken, farklı bir ambiyans oluşturmak için ise patlamış mısır ve meyve suyu dağıtıldı.
ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER
Projenin amacına ulaştığını belirten Vali Kemal Yurtnaç, “Geçtiğimiz yıl valiliğimiz organizesinde başlattığımız köy sineması projesi bu yılda devam etti. İlçe, belde ve köylerde yaşayan çocuklarımızı sinema ile buluşturmak istedik. Herkesin evinde televizyon var, herkes sinemaya da gidebilir. Ama köylerde sinemaya gitme oranı oldukça düşük. Biz özellikle köylerimizde yaşayan çocuklarımızı düşünerek bu projeyi başlattık. Çocuk gülerse dünya güler. Bizde çocuklarımızı güldürmek, eğlendirmek, eğlenirken düşündürmek için yola çıktık” dedi.
KÖY SİNEMASI 11 BİN 500 KİŞİYE ULAŞTI
Yeni yetişen gençleri kültür ve sanatla zenginleştirip hayattan tat almalarını sağlamak istediklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Yozgat Valiliği olarak küçük paralar harcayıp sıra dışı bir şeyler yaptık. Bir araç aldık ve bu araca iki yönlü ekran taktırdık. Yozgat genelinde 13 noktaya aracımız giderek o bölgede yaşayan çocukları sinema ile buluşturdu. Bu 13 merkezde 11 bin 500 civarında bir kişiye ulaştık. Bu da yaptığımız işin amacına ulaştığını gösteriyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın kültürel hayatına dokunduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.
Vali Yurtnaç, projenin zaman zaman devam edeceğini sözlerine ekledi.
Sinema izlemeye gelen çocuklar ise, ilk defa sinema izlemenin keyfini patlamış mısır yiyip meyve suyu içerek çıkarırken kendilerine bu imkanı tanıdığı için Vali Kemal Yurtnaç’a teşekkür ettiler.
PROJE GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR
Köy sineması projesi kapsamında gönüllü olarak ilçe, belde ve köylere giden ekibi makamında misafir eden Vali Yurtnaç, bu tür sosyal sorumluluk projesinin içinde yer aldıkları için kendilerine teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.