""

‘Köyde Okuma Etkinliği’ yoğun ilgi görüyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 15:43

‘Köyde Okuma Etkinliği’ yoğun ilgi görüyor

Sorgun’un Bahadın Kasabasında onbirincisi düzenlenen ‘Köyde Okum Etkinliği’ programı yoğun ilgi görüyor.

‘Köyde Okuma Etkinliği’ yoğun ilgi görüyor
Son Güncelleme :

30 Mart 2021 - 9:59

Sorgun’un Bahadın Kasabasında onbirincisi düzenlenen ‘Köyde Okum Etkinliği’ programı yoğun ilgi görüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, artan talebe olumlu karşılık vermeye çalışacaklarını ve bunun öneminin bilincinde olduklarını söyledi.
Bahadın Şehit Ali Akdoğan Ortaokulu Müdürü Yusuf Hatipoğlu’nun daveti üzerinde 29 Mart 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte, ” Bahadın’dan da Harizmî çıkabilir”, “Ben de yaparım” ve “Proje Fikri Geliştirme Eğitim Semineri” başlıkları altında buluşmalar gerçekleştirildi. Yozgat Bozok Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Öğr. Gör. Ferhat Oflezer farklı öğrenci grupları ile bir araya gelerek, bilim ve teknoloji okuryazarlığı konularında farkındalık oluşturmaya çalıştılar.
Seminere katılan öğretmenler faydalı, heyecan dolu ve mutluluk verici bir gün olduğuna değindiler. Akademisyenlerin öğrencilerle sohbet etmesinin, bu güne kadar ileriye dönük hiç hayali olmayanların dahi bir kere de olsa “ben ne olacağım?” veya “ilerde ne yapmak isterim?” diye düşünmeye sevk ettiği belirtildi. Çocuklara aktif düşünme fırsatı verildiği söyleşiler olduğu ve faydalı bir etkinlik olduğu ifade edildi. Öğretmenlerle beraber yapılan sohbet ve eğitim seminerlerinin sıkılmadan dinlendiği, birlikte proje fikri geliştirme çalışmasına katılımın sağlandığı, keyifli anlatımla hem gülme hem de bir projeye nasıl başlanması gerektiği konularında fikir sahibi olunduğu söylendi.
Eğitim öğretim faaliyetlerini destekleyici yönde; TÜBİTAK yayınlarından Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergileri, TRT Genel Müdürlüğü yayınlarından TRT Çocuk Dergisi, Ulusal Ajans’ın tanıtım materyalleri ile Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Betül Kuş, Ankara’da görev yapan öğretmen Erol Özel, Yerköy’den öğretmen Neşe Oflaz, Pazarören Mezunlarından İstanbul’dan Psikiyatr Dr. Ahmet Koyuncu, Karaman’dan öğretmen Burhanettin Saygılı, Kayseri’den öğretmen Murat Akpınar ile Sorgun’dan öğretmen Hakan Özbay ve farklı meslek mensuplarından gönüllülerin katkılarıyla temin edilen eğitim materyalleri ve kitaplardan oluşan hediyeleri de teslim eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Bahadın’da aktif durumda olan ve çevre köylerden de çocukların eğitim gördüğü ilkokul ve ortaokulun “butik kolej” görünümüne sahip olduğunu belirtti.
Düzenlenen etkinliklere yakın ilgi gösteren Bahadın Belediye Başkanı Yurtseven Bozdemir, akademisyenlerin okullara yaptığı ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerine teşekkür etti ve yöre hakkında bilgiler verdi. Bahadın Yaşlanma Vakfı Müdürü Dilaver Özcan da düzenlenen programın faydalı olduğunu ifade ederek teşekkür etti.
İlkokul Müdürü Feyzullah İçme ve Ortaokul Müdürü Yusuf Hatipoğlu ile Müdür Yardımcısı Muhammed Buğra Arslan ziyaretlerinden heyecan duyduklarını, onurlandırıldıklarını ve canlılığın arttığını vurgulayarak, böyle bir etkinliği başlatmış olmasından ve gönüllü olarak yürütmeye gayret etmesinden dolayı Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve kendisiyle birlikte özveriyle katkı sunan Öğr. Gör. Ferhat Oflezer’e teşekkür ettiler. (Seher Çaylak)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.