""

Köylerde nohut ekim hazırlığı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 18:18

Köylerde nohut ekim hazırlığı

Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip Yozgat’ta çiftçiler, ekim dönemi gelen nohut ürünü ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor.

Köylerde nohut ekim hazırlığı
Son Güncelleme :

15 Nisan 2021 - 11:49

İç Anadolu Bölgesinde tahıl ürünlerinin ekim zamanının yaklaşmasıyla birlikte köylerde yaşayan çiftçilerin şu günlerde hummalı çalışmaları dikkatleri çekiyor.

Ankara’dan sonra en çok nohut ekiminin ve üretiminin yapıldığı Yozgat’ta çiftçilerin nohut ekimi yapmak için hazırlıklarını tamamladılar.

Nohutla ilgili bilgiler: Oldukça derin ve sert bir köke sahiptir. Boyu 50-60 cm’ye kadar uzayabilir. Çok fazla yan kökü vardır. Bu yan kökler, toprak yüzeyine yakındır ve böbrek şeklindedir. Gövdenin, toprağa yakın olan yaprak altlarında bulunan çiçek sapları, çiçekleri taşır. Çiçekler, beşer tane, beyaz, pembe ve mavimsi renkte olabilirler. Çiçeklerin verdiği meyveler, oval biçiminde ve şişkindir. Meyve içinde ortalama, 1-3 tohum bulunabilir. Tohumlar, türlerine göre, şekil, büyüklük ve renk bakımından değişiklik gösterebilir. Kuraklığa karşı dayanıklı olan bu bitkinin özel bir toprak isteği yoktur. Kumlu ve kireçli topraklarda daha iyi yetişir. Ülkemizde, Nisan-Mayıs aylarında ekilir ve gelişme süresi 3 aydır.

 

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN