""

Köylü yağmur duasına çıktı « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 06:16

Köylü yağmur duasına çıktı

Yozgat’ta havaların sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle Osmanpaşa köyünde köy sakinleri Cuma namazı sonrası yağmur duasında bulundu.

Köylü yağmur duasına çıktı
Son Güncelleme :

26 Nisan 2024 - 18:02

Cuma namazının ardından toplanan köy sakinleri ellerini semaya açarak köy imamı öncülüğünde yağmur duasında bulundu. Okunan dualara hep birlikte amin diyen çiftçiler yağmur yağması için dua etti.
Köy sakinleri, ekili tarım alanlarının yanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, “Ekinlerimiz yanmak üzere, bizlerde köylüler olarak toplandık ve Rabbimize yağmur için dua ediyoruz. Allah korusun yağış olmazsa bütün emeklerimiz, ürünlerimiz heba olacak. Allah inşallah yağmuru bol verir. İnşallah Rabbim de yağmur verir. Otlarımız kurumaya başladı. İnşallah Allah dualar yüzü suyu hürmetine rahmet verir” şeklinde konuştu.
Yağmur duası için köylüler tarafından büyükbaş hayvan kesilerek yapılan etli plav ve ayran vatandaşlara ikram edildi./Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.