""

KPSS heyecanı yaşandı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:23

KPSS heyecanı yaşandı

Yozgat’ta binlerce öğrencinin katıldığı KPSS Ortaöğretim sınavı bugün gerçekleşti. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri ise dışarıda dua ederek çocuklarını beklediler. Yozgat’ta bazı okullarda emanetçi sorunu yaşanırken öğrencilerde bu soruna kendilerince çözüm ürettiler.

KPSS heyecanı yaşandı
Son Güncelleme :

21 Kasım 2016 - 7:00

Türkiye genelinde yaklaşık 3.5 milyon adayın girdiği KPSS Ortaöğretim sınavı, binlerce öğrencinin katılımıyla Yozgat’ta da gerçekleştirildi. Sınav sabah 10.00’da başladı. Adaylar sınavda ter dökerken aileler ise sınava giren yakınlarını okul bahçelerinde beklediler. Bazı aileler ise dua okuyarak zamanlarını değerlendirdiler.
Sınav öncesi güvenlik kontrolünden geçen adaylar, görevliler tarafından didik didik aranırken adaylar bazı okullarda emanetçi olmamasından yakındılar. Üzerlerinde bulunan eşyaları koyacak emanetçi bulamayan adaylar, kendilerince çözüm yolu ürettiler. Vesikalık fotoğrafın dahi alınmadığı KPSS Ortaöğretim sınavında; saatten monta anahtarlıktan bozuk paraya, tokaya kadar birçok eşya okul bahçesinde öğrenciler tarafından farklı noktalara konuldu.
Emanetçi olmadığı için mağdur olan Muhammed Emin Avcı isimli aday, “Burada sınav oluyorsa emanetçi gibi bir yer olması lazım. Ben Yerköy’den geldim. Telefonumla almadılar. Telefonunu bırak gel diyorlar bırakacak yer yok diyorum anlamak istemiyorlar. Sınava bile giremeyeceğim.” dedi.
Hüseyin Ünal isimli bir aday ise “Anahtar dahi almadılar, arabamın anahtarının koyacak yerim olmadığı için montumu dışarıya bırakıyorum.” açıklamalarında bulundu.
Bazı adaylar, emanetçi olmadığı için dışarıda bulunan bir vatandaşa eşyalarını emanet ettiler. Kızını sınava getiren Dursun Ayar isimli bir vatandaş, “Emniyette polis merkezinde çalışıyorum. Emanetçi olmadığı için öğrencilerin eşyalarını ben alıyorum. Kızımda sınava girdi hem onu bekliyorum hem de bazı öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyorum. İsimlerini not alıyorum. Bir tane telefon, bir tane çakmak ve sigara, araba anahtarı aldım.
Sınavdan sonra çocuklarımıza geri emanetlerini teslim edeceğim. Hiç yoktan yardımım dokunsun.” şeklinde konuştu.
Sınavda çocuğunu bekleyen Mehmet Öncül isimli veli ise “Haklarında hayırlısı neyse o olsun, ben de çocuğumu bekliyorum. Çocuğum sınava çok çalıştı, bekliyoruz. Nasipten öteye köy yok.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.