""

Kronik ve kanser hastaları kaliteli hizmete kavuşacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:20

Kronik ve kanser hastaları kaliteli hizmete kavuşacak

Yozgat Şehir Hastanesinde Palyatif Bakım Ünitesinin yatak sayısı 14’den 25 yükseltilerek terminal dönem (bireyin yaşamının son günleri, son ayları ), kronik rahatsızlığı olan ve kanser hastalarına daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesi amaçlanıyor.

Kronik ve kanser hastaları kaliteli hizmete kavuşacak
Son Güncelleme :

05 Ocak 2017 - 7:00

Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi, Palyatif Bakım Ünitesinde; terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, nörolojik hastalıklar ( demans, post resustasyon gibi),parkinson, nöromuskuler hastalığı olan bakım hastaları, bilinci açık quadriplejik trakeostomili bakımhastaları, protein enerji alımı çeşitli nedenlerle malnutrisyonda olan hastalar, basınç yarası açılmış hastalar tedavi görecek.
Tüm temel ihtiyaçlarının kolayca karşılanabilmesi için dizayn edilmiş, tek ve iki kişilik odalarda Tv., banyo, vc gibi her türlü ihtiyaçları düşünülerek dizayn edilmiş ve hastaların hizmetine sunulacak.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca, yaptığı açıklamada amaçlarının vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmak olduğunu söyledi. Dr. Kurca,“Sizler için yapabileceğimiz hep bir şeyler var ilkesini benimseyerek yola çıktık. Hastaların yaşamına yıllar değil, yıllarına yaşam katmayı amaçladık. Emeği geçen tüm yönetici ve sağlık personellerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.