""

KÜÇÜK MERYEMİN İNSANLIĞA DERS VEREN FERYADI « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 00:52

KÜÇÜK MERYEMİN İNSANLIĞA DERS VEREN FERYADI

KÜÇÜK MERYEMİN İNSANLIĞA DERS VEREN FERYADI
Son Güncelleme :

21 Ocak 2017 - 7:00

Meryem’in küçük dünyasında yaşadıklarını insanlık adına kaçımız duyduk bilemem ama aramızda bir insanlık suçu işlendiği ve bu suça karşılık bir ceza halen verilmiş değil.

Kimilerimizce unutulan olaylar arasına giren kimilerimizce de tarif edilirken, hikaye sınıfına konulan bu insanlık suçunu kısaca hatırlayacak olursak, yaklaşık 2 yıl önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede iddiaya göre yanlış tedavi sonucu kangren olan kolu kesilen 5 yaşındaki Meryem Üstüntaş bugün halen kolunun yeniden çıkacağı günü bekliyor.

Meryem kolum ne zaman çıkacak derken annesine ve babasına aslında topluma, insanlığa derin bir mesaj veriyor, çünkü aradan yıllar geçmiş kolunu kaybetmesine sebep olanların halen cezalandırılmış değil.

Küçük Meryem suçluların ceza aldığını gördüğünde belki kaybettiği koluna kavuşmayacak ama mensubu olduğu, güvendiği Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüce adaletinin verdiği kararla kendini teselli edecek.

Küçük Meryem bir gün hepimiz gibi büyüyecek, kocaman bir hanımefendi olacak, imkan bulursa okuyacak, güzel bir eğitim alacak.

Kim bilebilir belki küçük Meryem’in bugün yaşadığı insanlık suçunun karşılıksız kalmaması için Yozgat’ta görülen davaya bir karşılık beklemeden Allah rızası için gelip giden Avukat Emel hanım gibi bir dava insanı olacaktır.

Olaydan bilgisi olmayanlar şöyle düşünüyor olabilir. Aradan yıllar geçmiş bu olay neden yeniden gündem oldu.

Böyle düşünenleri aydınlatmak adına konuya tekrar dönecek olursak, küçük Meryem’in evvelsi gün Yozgat Adliyesinde yeniden mahkemesi görüldü.

Daha önce takipsizlik kararı verilen olayın peşini bırakmayan fedakâr Avukat Emel Özbek İrem hanımefendi yaptığı itirazlar üzerine mahkeme dava dosyasını yeniden açtı.

Evvelsi gün 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşması için Ankara’dan Yozgat’a gelen Avukat Özbek İrem, “Küçük Meryem’in mağdur edilmesine sebep olunan karın ağrısı ve kusma şikayeti ile götürüldüğü hastanede yanlış iğne neticesinde kolunun kesilmesine sebebiyet verildiği bu olay sonucunda uzun süre hukuk mücadelesini sürdürdüklerini ve sonunda dava açıldığını söyledi. Avukat İrem, “Yaklaşık iki yıldır hukuk mücadelemizi sürdürmemize rağmen sorumluların herhangi bir görev ihlallerinin olmadığı gerekçesi ile dava açılmasına yer olmadığına dair bir karar verilmişti. Her şeye rağmen verdiğimiz hukuki mücadelemiz sonuç verdi ve ne mutlu ki taksirle bir kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek suçundan sorumlular hakkında dava açıldı, ilk duruşma gerçekleşti. Şikâyetlerimizi yeniledik, adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Kol kırılıp yen içinde kalmayacak diye umut ediyoruz” dedi.

Yeni Mahkeme tarihi olarak Nisan ayı belirlendi. Fakat herkesin burada cevabını merak ettiği bir soru şu olabilir. Bu olayın meydana gelmesine sebep olan ya da olanlar halen görevde mi?

Bu insan ya da insanlar görevlerine devam ederken, başkaca küçük Meryemlerin hayatları kararırsa ne olacak?

Bu soruların mutlaka bir cevabı vardır, kurulan mahkeme bu soruların cevabını mutlaka verecektir.

 

  • Yozgat’ta yaşayan Türkmen aileler için kendi aralarında yardım seferberliği yaparak, çalışmalarını sürdüren ekip!
  • İlçenin yaşam koşullarını iyileştirmek için yaptığı çalışmalara yenilerini ekleyen ekip ve Başkan!
  • Taraftar grupları ile bir araya gelip karşılıklı olarak sorunları paylaşıp çözüm yolları arayan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.