""

“Küçük Mucitler gösterisi” düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:02

“Küçük Mucitler gösterisi” düzenlendi

Çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla “Küçük Mucitler Gösterisi” yapmaya başlayan Elçin Yalçıneli, 9 yılda 74 ilde etkinlik düzenledi.

“Küçük Mucitler gösterisi” düzenlendi
Son Güncelleme :

10 Nisan 2017 - 8:47

Yozgat Valiliği katkılarıyla ilimizde öğrencilerle bir araya gelen Yalçıneli, Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda öğrencilerle birlikte gösteri yaptı.
Fizik öğretmeni eşinin ilkokul çağındaki çocuklara bilimi sevdirmek ve evdeki eşyalarla da çeşitli icatlar yapılabileceğini göstermek için hazırladıkları gösteriyi 2008’den itibaren kendisinin sürdürdüğünü belirten Yalçıneli, yaklışık 9 yıldır bilimi sevdirmek için Türkiye’yi dolaştığını söyledi.
Bu işe eşi sayesinde başladığını kaydeden Yalçıneli, “Eşim fizik öğretmeni. Anaokulu ve ilkokullardaki çocuklara bilimi sevdirmek için çeşitli gösteriler yapıyordu. Ben de kendisine yardımcı oluyordum. Sonra bu projenin Türkiye genelinde yapılmasını istedim ve eşimden 6 ay gibi bir süre eğitim aldım. Ardından okullarda gösteriler yapmaya başladım.” dedi.
İlk gösteri yaptığı okulda kendisine öğrencilerin “mucit abla” dediğini dile getiren Yalçıneli, bu lakabın daha sonra da kalıcı olduğunu, böylece adının “mucit abla” olarak anıldığını belirtti.
İlerleyen zaman içerisinde gösterilerini geliştirerek “Küçük Mucitler Gösterisi”ni hazırladığını ve Türkiye’yi dolaşmaya başladığını ifade eden Yalçıneli, ilk ve ortaokullardaki öğrencilere bilimi sevdirmek ve çocuk yaşlarda icatlar çıkarılabileceğini göstermek için okul okul gezdiğini aktardı.
74 İL 450 İLÇE 100 KÖYDE GÖSTERİ SUNDU
Yalçıneli, bugüne kadar 74 il, 450 ilçe ve 100 köyde gösteri yaptığına dikkati çekerek şunları söyledi:
“Türkiye’de bilim noktasında Aziz Sancar gibi insanların sayısının artmasını hedefliyorum. Bu sebeple çocuklara küçük yaşta bilimi sevdirmeye çalışıyorum.
Bunu yaparken de çocukların daha inovatif bir biçimde çevrelerine bakmalarını sağlıyorum. 74 ilde 10 binlerce çocuğa ulaştım. Onlara bilimi anlattım. Eğlenceli gösterimde neler yapabileceklerini, küçük malzemelerle nasıl büyük işler başarabileceklerini gösteriyorum”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.