""

Kültür Mirası desteği başvuru süresi 5 Ağustos’a kadar uzatıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 22:30

Kültür Mirası desteği başvuru süresi 5 Ağustos’a kadar uzatıldı

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Yaşayan Kültür Mirasi İşletmeler Destek Programı son başvuru tarihiNİN 5 Ağustos 2022 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Kültür Mirası desteği başvuru süresi 5 Ağustos’a kadar uzatıldı
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2022 - 14:39

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Yaşayan Kültür Mirasi İşletmeler Destek Programı son başvuru tarihinin 5 Ağustos 2022 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

İl Müdürü Mustafa Işık, yaptığı açıklamada; KOSGEB İdaresi Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında uygulanmaya başlanan, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programına başvuru yapmak isteyen zanaatkarların Ön Başvurularını en geç 05.08.2022 tarihine kadar yapabileceğini ifade etti.

Işık, Programa ön başvurular, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne ait https://vatandas.ktb.gov.tr/login?returnUrl=%2F adresi üzerinden online olarak yapılacaktır. Bu Destek Programıyla, Kültürel miras unsuru olarak icrası ustalık/zanaatkârlık becerisi gerektiren, özgün, icra edilen mesleğin değerlerini, felsefesini, inceliklerini gelecek kuşaklara aktarılmasını teminen usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yürütülen; geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren işletmelere Geri Ödemesiz destek sağlanacaktır. Bu destek programının üst limiti 250.000,00.-TL olup bu kapsamda; Kuruluş, İşletme ve yetiştirme, Makine ve teçhizat, Tanıtım ve pazarlama başlıklarında Geri Ödemesiz Destek verilecektir. Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programından, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler ile İşletme sahibinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanterinde yer alması durumunda da destek programından faydalanılabilecektir. Ön başvurular, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne en geç 05 Ağustos 2022 tarihine on line olarak kadar yapılabilecektir. Daha sonra alınan Ön Başvurular değerlendirilerek, Başvurusu uygun bulunan İşletmeler KOSGEB İdaresi Başkanlığına iletilecektir. Bu zanaatkârlar, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği Programına Kesin başvurularını 01.09.2022 ile 30.09.2022 tarihleri arasında KOSGEB – KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden online olarak yapacaklardır. Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği Programı hakkında ayrıntılı bilgiler, KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir.”diye konuştu. Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.