""

Kurak geçen kış korkutuyor! « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:45

Kurak geçen kış korkutuyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre Türkiye, son yılların en kurak kışını yaşıyor. Yağışlar ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyrederken bu durumdan en çok etkilenen illerden biri de Yozgat. Şubat ayını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde beklenen yağışların gerçekleşmemesi, bölge çiftçisinde ve vatandaşlarda “kuraklık” endişesine yol açtı.

Kurak geçen kış korkutuyor!
Son Güncelleme :

20 Şubat 2024 - 17:53

Mevsim normallerinin altında bir yağış ile geçen sonbahar döneminin ardından, Ocak ve Şubat aylarında beklenen kar yağmadı. Yaşanan kuraklıktan dolayı yaşanabilecek ciddi ürün kayıpları nedeniyle bölge çiftçisindeki tedirginlik giderek artıyor. Türkiye’de hava tahmin raporlarının temelini oluşturan ve Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu ve çoğunluğu Avrupa Birliği üyesi 34 ülke tarafından desteklenen Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmin Merkezi (ECMWF)’nin 15 günlük hava tahmin raporlarından derlediğimiz bilgilere göre önümüzdeki 15 gün boyunca kar yağışı hiç yok. Bugünden itibaren hafta sonuna kadar düşük ihtimallerle de olsa yağmur bekleniyor. / Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.