""

Kuran-ı Kerim okuyan çocuklar için tören düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:10

Kuran-ı Kerim okuyan çocuklar için tören düzenlendi

Yozgat Müftülüğü Merkez Kuran Kursunda 4-6 yaş grubundaki çocuklara verilen Kuran-ı Kerim eğitimi kapsamında ‘Kuran’a Geçiş Tören’ gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim okuyan  çocuklar için tören düzenlendi
Son Güncelleme :

21 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat İl Müftülüğü bünyesinde Merkez Kuran Kursunda 4-6 yaş grubu Kuran eğitimi alan 120 öğrenci 3 ay gibi kısa bir sürede Kuran-ı Kerim okumaya geçti. Kuran-ı Kerim öğretiminde 4-6 yaş grubu çocukların eğitimini önemsediklerini belirten Yozgat İl Müftü Vekili İsmail Karadavut, çocukların kısa sürede Kuran’a geçmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Düzenlenen programda 4-6 yaş grubu çocuklar, Kuran-ı Kerim okurken bazı çocuklarda öğrendikleri duaları okudular. Kuran’a geçiş töreni için hazırlanan pasta, İl Müftü Vekili İsmail Karadavut ve çocuklar tarafından kesilirken velilerin heyecanı ise gözlerinden okundu. Kuran-a geçen çocuklara İl Müftü Vekili Karadavut tarafından çeşitli hediyeler ve Kuran-ı Kerim dağıtıldı.
Program sonunda açıklamalarda bulunan Müftü Vekili Karadavut, “4-6 yaş grubunda Kuran’a geçen çocuklarımız için küçük bir tören düzenledik. Bu bağlamda Yozgat Müftülüğü Merkez Kuran kursumuzda yaklaşık 3 aydır eğitim gören yavrularımız, Kuran eğitimine geçmiş bulunuyorlar. Burada 4-6 yaş grubu olarak 120 yavrumuz bulunuyor. Kuran eğitimine yüzde 80’i geçti yüzde 20’si de geçme aşamasına geldi.” dedi.
Yozgat Müftülüğü Merkez Kuran Kursunda Kuran eğitimlerinin sürdüğünü hatırlatan Müftü Vekili Karadavut, “Merkez Kuran Kursumuzda 4-6 yaş grubu ile birlikte yaklaşık 200 kursiyerimiz bulunmakta. Büyüklere yönelik kurslarımız devam ediyor. Ayrıca cumartesi ve pazar günleri de çalışanlara, memurlara yönelik kurslarımız sürüyor. Bu bakımdan gerek Diyanet Başkanlığı olarak gerek müftülük olarak 4-6 yaş eğitim öğretimini çok önemsiyoruz. Küçük yaştayken çocuklarımız Kuran öğretimiyle karşılaşıyorlar. Mahreçlerini, sıfatlarını küçük yaşta daha rahat öğreniyorlar. Onlar da bu eğitimi rahatlıkla alabiliyorlar.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.