""

Kurban pazarında hareketlilik yaşanıyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:28

Kurban pazarında hareketlilik yaşanıyor

Yozgat’ta Kurban Bayramı’na sayılı günler kala canlı hayvan pazarında hareketlilik artıyor. Besiciler ve alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanırken anlaşmazlık halinde ise bazen ara bulucular araya girerek orta yolun bulunmasını sağlıyor.

Kurban pazarında hareketlilik yaşanıyor
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2017 - 7:00

Yozgat’ta besicilerin günler öncesinden hazırlandığı pazarda, kurbanlık almak isteyen pek çok vatandaş, sabahın erken saatlerinde canlı hayvan pazarına gelmeye başladı. Besiciler ile kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasındaki pazarlıklar da kıran kırana geçse de kurban alıcıları fiyatların, satıcılar da girdi maliyetinin yüksekliğinden yakınıyor. Yozgat canlı hayvan pazarında bir büyükbaş hayvan fiyatı 4 bin 500 TL ile 18 bin TL arasında değişirken küçükbaş hayvan fiyatları ise 600 ile bin 500 TL arasında değişiyor.
Büyükbaş hayvanlarda yaşanan kıyasıya pazarlıklar küçükbaş hayvanlarda da yaşansa da alıcılar fiyatların yüksekliğinden, satıcılar ise kurbanlarını satamamaktan dert yanıyor. İnceçayır köyünden gelen ve bir hafta da sadece 4 küçükbaş hayvan sattığını dile getiren Şuayip Kandemir,”Pazara 154 tane küçükbaş hayvan getirdik.
Bir haftadır buradayız ancak 4 tane satabildik. Satılmıyor geçen sene fiyatlar iyiydi bu sene müşterilere fiyatlar yüksek geliyor. Kurbanlarımızı satmak için son günü bekliyoruz. İnşallah satılır satılmazsa et balık kurumu ya da kasaplara kurbanları kestireceğim” dedi.
Veysel Akbulut ise geçen seneye oranla fiyatların yüksekliğinden yakınırken bu sene bin 250 liraya aldığı kurbanı geçen yıl yarı yarıya aldığını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.