""

Kurbanlık etleri dinlendikten sonra buzdolabına koyun « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:56

Kurbanlık etleri dinlendikten sonra buzdolabına koyun

Kurban Bayramı’nda etlerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyaran kasaplar, etlerin buzdolabına konulmadan önce 3-4 saat dışarıda soğuması gerektiğini aksi takdirde ise etlerin hem koku yapacağını hem de tadının bozulacağını söyledi.

Kurbanlık etleri dinlendikten sonra buzdolabına koyun
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2018 - 11:15

Kurban Bayramı’nda etlerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyaran kasaplar, etlerin buzdolabına konulmadan önce 3-4 saat dışarıda soğuması gerektiğini aksi takdirde ise etlerin hem koku yapacağını hem de tadının bozulacağını söyledi.Yozgat’ta 20 yıldır kasaplık yapan Nuri Demir, Kurban Bayramı’nda etlerin nasıl muhafaza edileceği konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Parçalara ayrılan kurban etinin en az 3-4 saat süreyle dışarıda soğumaya bırakılması gerektiğini söyleyen Demir, daha sonra poşet yerine streç filmlere sarılarak etin buzdolabına konulması gerektiğini vurguladı. Demir yaptığı açıklamada, “Kurban kesildikten sonra dışarıda 3-4 saat bekletilip soğuma işleminin gerçekleşmesi gerekir. Daha sonra etleri buzdolabını koyup muhafaza edebilirsiniz. Aksi takdirde sıcak et buzdolabında hem koku yapar hem de lezzetini yitirir” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.