""

Kurca: İstikrar olmasaydı bu hastaneler yapılamazdı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:12

Kurca: İstikrar olmasaydı bu hastaneler yapılamazdı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Türkiye’de 2013 yılında imzalanan şehir hastaneleri projesi kapsamında kamu- özel ortaklığı ile yapılan Yozgat Şehir Hastanesinin açılışına sayılı günler kaldığını belirterek, “Ülkede istikrar olmasaydı bu hastaneler yapılamazdı”dedi.

Kurca: İstikrar olmasaydı  bu hastaneler yapılamazdı
Son Güncelleme :

01 Kasım 2016 - 14:09

Yozgat Şehir Hastanesinin açılışına sayılı günler kala, çalışmalar daha da hızlandı. Otel konforunda hasta odalarıyla hizmet vereceklerini açıklayan yetkililer,Kamu-Özel Ortaklığı modelinde ki hastanenin hizmet sunumu konusunda açıklamalarda bulundu.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.
Kurca, şunları kaydetti: “Ülkemizde 2013 yılında imzalanarak, 15 Şehir Hastanesi projelerinden bir tanesi Yozgat ilimizde tamamlanmak üzere. Yozgat Şehir Hastanesinin açılmasına günler kala, Sağlıkta Dönüşüm kapsamında gerçekleşen sağlık reformları, ülkemizde açılacak olan ilk şehir hastaneleri arasında olmamız bizleri heyecanlandırmaktadır.
En son çıkan bir uluslararası çalışmaya göre 2015 yılında kamu özel kesim iş birliği projesi alanında ve yapım aşamasında dünyada; Türkiye birinci sırada yer alıyor. Bu bir anlamda Türkiye’ye olan güvenin de göstergesidir. Eğer Türkiye istikrar içerisinde olmasaydı, Türkiye’ye bu güven olmasaydı kamu özel kesim iş birliği çerçevesinde bu hastaneler yapılmazdı. Köprüler, tüneller yapılmazdı. Eğer Türkiye bu alanda başarılıysa, evet ülkemizin istikrarına borçludur.Kamu Özel Ortaklığı Modelinde şehir hastanemizde; kamu hizmetlerinin devlet tarafından karşılandığı, destek hizmetlerinin özel sektör tarafından yapıldığı, örneğin, temizlik, güvenlik, yemek, çamaşır, resepsiyon, taşıma gibi hizmetleri üstlendiği bir modeldir. Bu modelde kolay ulaşılabilir, kaliteli sağlık hizmeti sunmak olup, özel sektörün vermiş olduğu hizmetin denetimini kamunun yapacağını belirtmek isterim”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.