""

Kurum Yöneticileri Vatandaşlarla Buluştu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:21

Kurum Yöneticileri Vatandaşlarla Buluştu

Boğazlıyan Kaymakamlığı, vatandaşların ihtiyaç ve sorunlarının görüşülmesi ve çözüm üretilmesi amacıyla halk günü toplantısı düzenledi.

Kurum Yöneticileri Vatandaşlarla Buluştu
Son Güncelleme :

24 Ocak 2017 - 7:00

Boğazlıyan İlçesinde Mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşların istek ve önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla düzenlenen “Halk Günü” toplantısında kurum yöneticileri vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe Kaymakamlığı’nca başlatılan halk günü uygulamasının ilk durağı ilçe pazar yeri oldu. İlçe pazar yerinde kurulan stantda gerçekleştirilen ve bundan sonra her ay yapılması planlanan toplantıya İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal ve kurum müdürleri katıldı.
Kaymakam Davut ve Başkan Erdal’ın katıldığı toplantıda vatandaşların sorun, talep ve önerileri dinlenerek not alındı. Ayrıca vatandaşlar istek, sorun ve önerilerini Kaymakamlıkça hazırlanan dilekçeleri doldurup, zarfa koyup ardından da sandıklara atarak görüşlerini belirttiler.
Vatandaşların sorun, talep ve önerilerini dinleyerek not alan Kaymakam Sinanoğlu, halk günü toplantılarının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Toplantımızın ilki olmasına rağmen oldukça verimli geçti. Artık bundan sonra her ay bu toplantılarımızı ilçe merkezi ve köylerde de yaparak halkımızla birebir irtibat kuracağız ve onları dinleyeceğiz” dedi.
Toplantının amacının kamu hizmetlerinin vatandaşlara en iyi şekilde sunulması ve vatandaşların hayat şartlarını iyileştirmekle görevli kamu görevlileriyle vatandaşların bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Sinanoğlu, “Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek etkin çözümler üretmek için bir araya geldik” açıklamasında bulundu.
Halkın huzuru ve refahı için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğine dikkat çeken Sinanoğlu, “Halk günü toplantıları ile birlikte vatandaşların bireysel veya toplumsal sorunların kamu kurum ve kuruluşlarına doğrudan aktarılması planlanıyor. Birebir sorununu dile getirmek isteyen, özel bir ihtiyacından, ailevi bir sorunundan veya taleplerinden bahsetmek isteyen vatandaşlar için böyle samimi toplantı ortamları ve birebir konuşma daha da faydalı olacak” dedi.
Sinanoğlu, katılımcılara da teşekkür ederek, bu tür toplantıların devam edeceği bilgisini verdi.
HİZMETLERİMİZ VATANDAŞ ODAKLI
Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal ise, gerçekleştirdiğimiz insan odaklı çalışmalarımızla Boğazlıyan’ın vizyonunu ve misyonunu oluşturduk. Vatandaşlarımızla buluştuğumuz halk günlerinde, halkımızın fikir ve önerileri bizim için çok önemli” dedi.
Erdal, “Vatandaşlarımız istek, sorun ve düşüncelerini bizlerle paylaşıyor. Halkımızın farklı görüşleri öz kültürümüzün zenginliği, bu görüşlerin yerel yönetici olarak bizlere daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca vatandaşlar istek, sorun ve önerilerini, Kaymakamlıkça hazırlanan dilekçeleri doldurup, zarfa koyup ardından da sandıklara atarak görüşlerini belirttiler.
Kurum yöneticileri toplantının ardından hep birlikte pazar esnafını ziyaret edip, pazarcı esnafı ile de bir süre görüştü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.