""

Kütüphane haftası coşkuyla kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:14

Kütüphane haftası coşkuyla kutlandı

60. Kütüphane Haftası, Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Merkez Kütüphanesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kullanıcıların hem kütüphaneye olan ilgilerini arttırmaya hem de eğlenmelerini sağlamaya yönelik birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Kütüphane haftası coşkuyla kutlandı
Son Güncelleme :

29 Mart 2024 - 15:43

  1. Kütüphane Haftası, Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Merkez Kütüphanesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kullanıcıların hem kütüphaneye olan ilgilerini arttırmaya hem de eğlenmelerini sağlamaya yönelik birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ilk gününde öğrencilerimiz Yazar Gülnaz Eliaçık ile “Yazar Nasıl Olunur?” konulu söyleşide bir araya gelerek yazar olmak için gerekli olan temel unsurlar konusunda bilgiler edindi. Söyleşi sonrasında 2023 yılında kütüphanemizden en çok kitap ödünç alan ilk 3 kullanıcımıza hediye takdimi yapıldı. Kütüphane Haftası etkinliklerinin ikinci gününde ise Öğr. Gör. Nuriye Ozan tarafından verilen “Kütüphane Kaynaklarından Nasıl Faydalanılır?” başlıklı eğitim ile kütüphaneden faydalanma ve kütüphane e-kaynaklarında araştırma yapma ile ilgili bilgilendirmeler kullanıcılarımız ile paylaşıldı. Eğitimden hemen sonra kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve bu anlamda farkındalık oluşturmak adına “81 ilde Kitap Okuma” etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de aynı anda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Günün son etkinliğinde TÖMER öğrencileri arasında “Uluslararası Öğrenciler Kitap Okuma Yarışması” gerçekleştirildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın katıldığı etkinlikte 5 dakika içerisinde en hızlı ve anlaşılır okumayı yapan ilk 3 öğrenciye ödülleri takdim edildi.

Haftanın son etkinlik gününde ise kütüphane koleksiyon salonunda “Kitap Bulma Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerimizden kura ile seçtikleri, yer numarası verilmiş 5 kitabı kütüphane raflarından bulup getirmeleri istendi. Seçtikleri 5 kitabı raflardan en hızlı bulup getiren ilk 3 öğrencimize hediyeleri takdim edildi. Etkinlik günlerinde katılımcılar arasından yapılan çekilişlerle de öğrencilerimize çeşitli hediyeler sunuldu. Gerçekleştirilen yarışmalar ve etkinlik sonu çekilişleri öğrencilerimiz arasında eğlenceli ve coşkulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.