""

Lise öğrencileri Türk Edebiyatı eserlerini okumaya teşvik edilecek « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:47

Lise öğrencileri Türk Edebiyatı eserlerini okumaya teşvik edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce Türkiye’nin 28 şehrinde düzenlenen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları’ Projesi kapsamında, ‘Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu’ konusunda, panel düzenlendi. Başlatılan proje ile 28 ilde lise öğrencileri Türk edebiyatı eserlerini okumaya teşvik edilecek.

Lise öğrencileri Türk Edebiyatı  eserlerini okumaya teşvik edilecek
Son Güncelleme :

03 Haziran 2017 - 7:00

Millî Eğitim Bakanlığı, lise 10 ve 11’inci sınıflardaki gönüllü öğrenci ve öğretmenlerden oluşturduğu okuma gruplarıyla “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesini geliştirmeyi hedefliyor. Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü´nün bir grup öğrenciyle üniversite düzeyinde başlattığını, sonra belirli sayıda lise öğrencisinin de bu projeye gönül vermesiyle ortaya çıkan projede şu anda 28 ilde 500’ün üzerinde öğrenci bulunuyor.
Öğrencilerle buluşmak üzere Yozgat’a gelen Güçlü, Lise 10 ve 11´inci sınıfları, proje için uygun sınıflar olduğundan dolayı seçtiklerini belirterek, “Öğrencileri okumaya teşvik edeceğiz. Okumayı sevmeyen öğrenciyi de okumaya özendirmiş olacağız.” dedi. Okuma gruplarının 500 öğrenciyi geçtiğini ifade eden Güçlü, sayıyı artırmayı hedeflediklerini belirtti. Öğrencilerin kendi gayretleriyle okumalar yaptıktan sonra, belirledikleri zaman dilimlerinde öğretmenlerle bir araya gelerek, okumalardan paylaşımda bulunacaklarını belirten Güçlü, her okuma döneminin sonunda Ankara ya da farklı bir şehirde büyük bir panelle tüm öğrencileri bir araya getireceklerini ifade etti.
Vali Kemal Yurtnaç’ta yaptığı konuşmada, Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün böyle bir uygulama başlatmasının Türkiye için yeni bir ufuk olduğunu söyledi.
Şimdiki gençlerin arasından ilerde söz sahibi olacak insanların çıkacağını belirten Vali Yurtnaç, “Sizler şehrin entelektüel tabakasını oluşturacaksınız. Bir şehrin entelektüel tabakası o şehre yön veren insanlardan oluşur. Bunların hepsini bir araya topladığımızda ise ülkeye yön veren insanlar ortaya çıkar. Bu maksatla bu çalışmayı çok değerli görüyorum. Onun için öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber olacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu projeyle bizimde bir katkımızın olacağını düşünüyorum” diye konuştu
Konuşmaların ardından öğrencilere Mustafa Kutlu’nun kitapları hediye edildikten sonra hatıra fotoğrafı çektirildi. Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen panele, Vali Kemal Yurtnaç, Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.