""

Lise öğrencilerine Kariyer ve Eğitim Planlama semineri « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 08:38

Lise öğrencilerine Kariyer ve Eğitim Planlama semineri

Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Yozgat Kariyer ve Eğitim Planlama Seminerinde liselerde üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 11. ve 12. sınıf lise öğrencilerine verildi.

Lise öğrencilerine Kariyer  ve Eğitim Planlama semineri
Son Güncelleme :

23 Mart 2017 - 7:00

Kariyer ve Eğitim Planlama Seminer programına, Üniversite Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Güsamettin Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, İktisadi ve İdari Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğr. Gör. Erol Baykan konuşmacı olarak katıldı.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 21-22 Mart tarihlerinde dört oturumda gerçekleştirilen seminere çok sayıda lise öğrencisi katıldı.Geleceğe yönelik önemli bir adım atmadan önce bilinçli bir karar vermek için pek çok seçenek içinden doğru olanı belirlemek üzere Yozgat’ta yer alan 22 lisede öğrenim gören 11. ve 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelinen seminerde Bozok Üniversiteli olmanın kazanım ve ayrıcalıkları öğrencilerle paylaşıldı.
Ayrıca seminerde üniversite adaylarına mutlu ve başarılı bir gelecek yolunun, hayalleri ve yetenekleriyle uyumlu bir üniversite seçmekten geçtiği anlatılarak, hayalleri gerçeğe dönüştürmek ve başarılı bir kariyer hedefi belirlemek için Bozok Üniversitesi olarak yanı başınızdayız vurgusu yapıldı. Bozok Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında görev alan 40’a yakın öğretim elemanı ve idari birim yetkilileri, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere çok çalışmanın önemi ve gereği vurgulanarak, kendileri için değil, gelecek nesiller için, onların önünü açmak için, kendilerine imkân sağlayan aile, ecdad hakkı için gayret göstermeleri, başarmak için öncelikle istemenin ve bunun için her koşul ve şartta, kendine olan özgüvenini kaybetmeden çalışmanın ülke için vazgeçilmez bir değer olduğu belirtildi.
Özellikle Yozgat’ta öğrenim gören öğrencilerin diğer şehirlerde yaşayan akranlarından daha fazla çalışması gerektiği ifade edilen seminerlerde, Yozgat’ın gelişmesi, kalkınması Yozgat’a ve Yozgatlıya yakışır, ekonomisiyle, sanayisiyle, sanatıyla, turizmiyle, sosyal ve kültürel hayatıyla, üniversitesiyle modern ve gelişmiş bir şehir olmasının yegane ümidinin gençler olduğu ifade edildi.23 oturumda gerçekleştirilen seminer programlarına, ilçelerde yer alan 71 liseden 3 bin 500 öğrenci, Yozgat merkezde ise 22 liseden Bin 800 öğrenci katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.