""

Macar fiği hasadı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:12

Macar fiği hasadı yapıldı

Merkez İnceçayır köyünde Engelli Çiftçi Resul Karakavak ile Yozgat’ta ikinci ürün yetiştiriciliği ile ilgili olarak uygulanan Macar Fiği + Silajlık Mısır Soya demonstrasyonunun 1. Ürünü olan Macar fiğinin yeşil olarak hasadı yapıldı.

Macar fiği hasadı yapıldı
Son Güncelleme :

16 Haziran 2017 - 7:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “Geçen yıl da demonstrasyon uyguladığımız Resul Karakavak ile bu yıl yem bitkilerinde ikinci ürün yetiştiriciliği ile Silajlık Mısır ve Soyanın birlikte yetiştirilmesi demonstrasyonu uygulamaktayız.
Bu kapsamda 2017 üretim sezonu için 2016 ekim ayında ektiğimiz Macar Fiğini yeşil ot olarak hasadını yaptık. Hasadı İl Müdürlüğümüz teknik personelleri ile birlikte Çiftçimiz Resul Karakavak yaptı. Ot verimi gayet iyi görünmektedir.
Biçtiğimiz yeşil otu kaldırdıktan hemen sonra tarlayı hazır hale getirecek ve gelecek hafta ikinci ürün olarak Silajlık Mısır ve Soya fasulyesini ekimini yapacağız. İkinci ürün olarak Silajlık Mısır ve Soya fasulyesini (yüzde 75 silajlık mısır+ yüzde 25 soya fasulyesi oranında karışık) ekeceğiz. Silajlık Mısır ile soya fasulyesinin (3 sıra Silajlık Mısır 1 sıra Soya Fasulyesi) karışık ekilmesi; yapılan silajdaki (hayvanları severek yediği yem olan hayvan turşusu) besin değerini artırmaktadır.
Çiftçimiz Resul Karakavak her zaman olduğu gibi harika bir performans sergiliyor. Engelli haliyle istek, azim ve çalışkanlığıyla bizce engelsiz çiftçilerimize de örnek oluyor. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.