""

Market ve kasaplarda kurban etini kıyma çektirme yoğunluğu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:31

Market ve kasaplarda kurban etini kıyma çektirme yoğunluğu

Yozgat’ta Kurban Bayramı‘nın 1. Gününden itibaren market ve kasaplar, kurban etlerini kıyma olarak çektirmek ve sucuk yaptırmak isteyenlerin akınına uğruyor.

Market ve kasaplarda kurban etini kıyma çektirme yoğunluğu
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2021 - 17:09

Yozgat’ta Kurban Bayramı‘nın 1. Gününden itibaren market ve kasaplar, kurban etlerini kıyma olarak çektirmek ve sucuk yaptırmak isteyenlerin akınına uğruyor.  Market sahipleri, yoğunluğun bir hafta boyunca devam edeceğini belirtiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yozgat’ta 50 yıldır gıda sektöründe faaliyetini sürdüren Öz Çağlayan Et Market İşletme Müdürü Önder Aydın, bayramın birinci günü öğleden sonra başlayan yoğunluğun gece geç saatlere kadar sürdüğünü söyledi.

Bayramın ilk günü marketlerini açtıklarını belirten Önder Aydın,  “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanda vatandaşlarımız kıymalık olarak ayırdığı kurban etlerini marketimize getirerek kıyma olarak çektiriyor. Bazı vatandaşlarımız da kıyma olarak çektirdikleri etin sucuk yapılmasını istiyor. Biz marketi bayramın birinci öğleyin açtık. Açtığımız saatten itibaren gece geç saate kadar vatandaşlarımızın yoğunluğu oldu. Bu yoğunluğun bir hafta daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Çünkü kurban tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşımız Yozgat’a döndüğünde kıymalık ayırdığı kurban etini çektirmek için market ve kasaplara gidecek.”diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gökhan Şahin isimli vatandaş kıymalık olarak ayırdığı eti çektirmek geldiğini belirterek, “Genelde Kurban Bayramı‘nın birinci günü kurban kesimi ile geçiyor. İkinci ve üçüncü günler bayramlaşma ziyaretleri ile devam ediyor. Yaz dönemi olması dolayısıyla et çabuk bozulabiliyor. O yüzden bizde ilk gün et işlerini halletmek için ayırdığımız bir kısım eti kıyma çektiriyoruz. Yaklaşık 10 kilogram et getirdim. Bunun yarısını da sucuk yaptıracağım.” diye konuştu.

Adnan Ertuğrul’da benzer ifadeler kullanarak,  kurban etinin bir kısmını kıyma çektirmek için getirdiğini söyledi. Ertuğrul, “Kurbanda 6 kişi ortak büyükbaş hayvan kestik. Kıymalık olarak ayırdığımız eti makinede çektirip, bir kısmını da burada sucuk yaptıracağız. Fakire fukaraya da kurban payından verdik, Allah‘a şükür.” diye konuştu.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.