""

Mekanları kapatılan gazinocular Valilik önünde eylem yaptı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:16

Mekanları kapatılan gazinocular Valilik önünde eylem yaptı

Yozgat Valiliği’nin, OHAL kapsamında 28 Eylül 2016 tarihinde, il genelinde faaliyet gösteren tüm bar, pavyon, gazino gibi alkollü içecek tüketilen umuma açık yerleri kapatmasının ardından, yaklaşık 3 aydır işyerleri kapalı olan ve açılmayan işletme sahipleri Valilik önünde eylem yaptı.

Mekanları kapatılan gazinocular  Valilik önünde eylem yaptı
Son Güncelleme :

06 Ocak 2017 - 7:00

Yozgat Valiliği önünde aileleriyle birlikte oturma eylemi yapan içkili mekan sahipleri, Vali Kemal Yurtnaç ile görüşmek istedi. Görüşme talebine olumlu yanıt alamayan mekan sahipleri ve aileleri, polisin müdahalesiyle karşılaştı.
Yerköy ilçesinde gazino işletmeciliği yapan Hamza Kömürcüoğlu, Vali Yurtnaç’ın, daha önce 04 Ocak tarihinde mekanlarının açılacağını söylemesi üzerine 3 aydır beklediklerini belirterek, “103 gündür mekanlarımız kapalı, borçlarımız birikti. Şimdi de OHAL uzadı diye mekanlarımızı açmıyorlar.
Ne yapalım biz parasızlıktan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz.
Şimdi Vali Beyle görüşmeye geldik ama ulaşamadık” dedi.
Polisin müdahalesiyle kalabalık, Valilik önünden uzaklaştırılmaya çalışılırken gözaltına alınmak istenen Coşkun Emrebaş isimli içkili mekan sahibi, ne yapacaklarını bilemediklerini ve zor durumda olduklarını söyledi.
Emniyet yetkililerinin Yerköy Kaymakamı ile görüşmeleri gerektiğini, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök’ün kendilerini beklediğini söylemeleri üzerine kalabalık sakinleşti. Oturma eylemi yapan işyeri sahiplerinin eşleri ise Vali Yurtnaç’a tepki göstererek, “Vali bizi bu duruma düşürdü” diye feryat etti. Kelepçe takılan bir mekan sahibinin sıkışan kelepçesi açılamayınca polis ekipleri zor anlar yaşadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.