""

“Merdiven altı emlakçılara kim dur diyecek?” « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 12:59

“Merdiven altı emlakçılara kim dur diyecek?”

TEDB İl Temsilcisi Asım Çelikel, Yozgat’ta emlakçılık ile alakası olmayan alanlarda esnaflık yapan kişilerin emlakçılık alanında da faaliyet gösterdiğini ifade ederek, “Bu kişilere kim engel olacak? Yozgat bu kadar mı sahipsiz? Burası köy yeri mi? İlgili ve yetkili mercileri göreve davet ediyorum. Eğer yetkililer bir şey yapamıyorsa yetkiyi bize versinler sorunu biz çözelim.” diye konuştu.

“Merdiven altı emlakçılara kim dur diyecek?”
Son Güncelleme :

02 Mayıs 2024 - 17:19

Türkiye Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Yozgat temsilcisi, Yozgat Emlakçılar Odası Dernek Başkanı ve Yaşam Emlak sahibi Asım Çelikel, Yozgat’ta, merdiven altı olarak tabir edilen yetkisiz, belgesiz, eğitimsiz bir şekilde emlakçılık yapanların sayısında artış olduğunu, bu kişiler nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu ve sektörde hizmet kalitesinin her geçen gün düştüğünü dile getirdi.
Çelikel açıklamasında şöyle konuştu;
“Ticaret Bakanlığı tarafından 2018 yılında çıkarılan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlakçılık yapmak isteyenler için bazı şartlar getirdi. Bu yasa önüne gelenin emlakçılık yapmasına engel olmak için çıkarıldı. Yönetmelik kapsamında emlak ofisi açmak isteyen lise mezununa 12 ay, önlisans ve üzeri mezuniyeti olana ise 6 ay bir emlak ofisinde staj yapma ve taşınmaz ticareti yetki belgesi sahibi olma zorunluluğu getirildi. Emlak ofisleri en az 45 metrekare bir alana sahip olmalı. Ofis içerisinde lavabosu mutlaka olmalı.
Taşınmaz ticareti yapacak kişiler için bu şartlar getirilmiş olmasında rağmen bu şartları taşımayan kişiler doğalgazcısı, sigortacısı, bakkalı yeter ki bir tabelası olsun, Yozgat’ta önüne gelen emlakçılık yapıyor. Asıl işi emlakçılık olan, sadece bu iş ile geçimini sağlayan esnaf ve vatandaş mağdur oluyor. Yozgat bu kadar mı sahipsiz? Şikâyetler bizlere kadar geliyor, belediyemize veya diğer yetkili makamlara gitmiyor mu? Eğer gidiyorsa ve duyarsız kalıyorlarsa, gözlerimi yumarım, kulağımı kaparım vazifemi yaparım durumu mu oluyor? Burası köy yeri mi? Gerekli denetlemelerin yapılmasını ve bu şekilde çalışan işletmelerin mercek altına alınmalarını bekliyoruz. İlgili ve yetkili mercileri göreve davet ediyorum. Eğer yetkililer bir şey yapamıyorsa yetkiyi bize versinler sorunu biz çözelim.” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞA ÇAĞRI
Yozgatlı vatandaşlara da bir çağrıda bulunan Çelikel, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı:
“Son olarak Yozgatlı hemşerilerime seslenmek istiyorum;
Gayrimenkulünüzü elden çıkartmak veya bir gayrimenkul almak hayatınızda vereceğiniz en önemli kararlardan birisidir. Bu kararı verirken, güvenilir, tecrübeli ve yetki belgeli bir gayrimenkul danışmanını seçin. Bu size çok büyük kolaylık, vakit ve para tasarrufu sağlayacaktır.
Emlakçılık sektörü her türlü suistimale açık bir durumda. Yetki belgesi olan emlakçıların belge numarası var. Emlakçıdan kaynaklanan bir hatada Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunabiliyorsunuz. Eğer hata gerçekten emlakçıdaysa mağduriyet ondan kaynaklandıysa bedelini ödüyor. Yetki belgesi olmayan bir emlakçı ile çalışıyorsanız olan sadece sizlere oluyor.” / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.