""

Mescid-i Nebevi’nin aydınlatmaları Yozgat’tan « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:19

Mescid-i Nebevi’nin aydınlatmaları Yozgat’tan

Boğazlıyan’da 2000 yılından itibaren bakırdan dekoratif ürünler imalatı yapan Base Metal, başta Amerika Birleşik Devletleri ve kutsal topraklar olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ürünlerini ihraç ediyor.

Mescid-i Nebevi’nin  aydınlatmaları Yozgat’tan
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2017 - 7:00

Firma ortaklarından Menderes Karamıstıkoğlu, fabrikada incelemelerde bulunan Vali Kemal Yurtnaç’a fabrika hakkında bilgiler verdi.Boğazlıyan’daki fabrikalarında uzun yıllar bakır, pirinç, alüminyum ve paslanmaz metallerden el sanatlarına yönelik ürünler imal ettiklerini belirten Karamıstıkoğlu, yaklaşık olarak 4 bin farklı ürün imal ettiklerini söyledi.Firmada üretilen ürünlerin tamamının ihraç edildiğini dile getiren Karamıstıkoğlu, “Ürettiğimiz ürünlerin tamamı ihraç olup bunun yüzde 90’ı ABD’ye gönderiliyor. Yüzde 10’luk kısmı ise gelişmiş Avrupa ülkelerine, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelere ihraç ediliyor” dedi.
Bakır ürünlerin kutsal topraklara da ihraç edildiğini ifade eden Karamıstıkoğlu, “Zaman zaman farklı büyük projelerde yapıyoruz. Örneğin Mekke ve Medine’de kutsal topraklarda Mescidi Nebevi alanındaki aydınlatmaların imalatının tamamını biz yaptık. Saray kapılarının imalatını, bahçe korkuluklarının imalatını Boğazlıyan’dan biz yaptık. Dolayısıyla kutsal topraklara yapılmış olan ihracatın hem kendi adımıza hem de ülkemiz adına gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Yozgat’tan gerçekleştirilen ihracatın yüzde 60 ila yüzde 70’ine yakınının kendileri tarafından yapıldığını kaydedenKaramıstıkoğlu, toplamda 140 civarında işçi çalıştırdıklarını ve bu işçilerinde yüzde 99’unun Bogazlıyanlı olduğunu söyledi. Bu doğrultuda son teknolojileri kullanarak üretim yaptıklarını anlatan Karamıstıkoğlu, “Entegre seri imalat yaparak, taleplerin uygun fiyatlarla en kısa süre içerisinde yerine getirmekteyiz. Ham madde ve ana girdiler işletmemize alındıktan sonra dışarıya bağımlı kalmaksızın, ürün tasarımı dahil bütün işlemler kendi tesislerimizde yapılmakta ve her aşamada yoğun kalite kontrolü uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.
SHERLOCK
HOLMES’UN BANYO
KÜVETİ
YOZGAT’TAN
Yurt dışına yaptıkları ihracatın yanı sıra Hollywood filmlerinden de ürünlerine rağbet olduğunu anımsatan Karamıstıkoğlu, “Ürünlerimizin yurt dışında tanınırlığı oldukça iyi. Bunun yanı sıra yabancı filmlerde de ürünlerimiz kullanılıyor. Son olarak Sherlock Holmes filminde bir sahnede kullanılan banyo küvetini de biz Yozgat’ta yapıp film setine yolladık” diye konuştu.
GÖZLÜK
ÇERÇEVESİNİN
YÜZDE 25’İ
YOZGAT’TAN
Artisan isimli firmalarında ise gözlük çerçevesi üretimi yaptıklarını anlatan Karamıstıkoğlu, temel olarak 15 ayrı parçanın birleşimi ile çerçevelerin elde edildiğini, gözlükte kullanılan ürünlerin hammaddesinin sektöre yönelik yapılmış özel alaşımlardan oluştuğunu aktardı.
İç piyasanın yüzde 25 ihtiyacını kendilerinin karşıladığını ifade eden Karamıstıkoğlu, “2009 yılında kurduğumuz Artisan, İç Anadolu bölgesinde gözlük çerçevesi imalatı yapan tek firma. Ürettiğimiz gözlük çerçeveleri ise piyasada kırılmayan gözlük çerçevesi olarak tanınmakta. 8 tane pazarlama elemanımız ile ülkenin dört bir yanına bu ürünümüzü ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu. Karamıstıkoğlu, önümüzdeki zaman içerisinde yeni yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.
BU TÜR
İŞLETMELERİ
DESTEKLEMEMİZ LAZIM
Base ve Artisan’ı ziyaret eden Vali Yurtnaç, yapılan ürünlerde incelemelerde bulundu.
Bu tür tesislerin desteklenmesi gerektiğini belirten Vali Yurtnaç, “Geçtiğimiz hafta Yozgat’ta bir ilki gerçekleştirerek Yozgat dışında yaşayan Yozgatlı iş adamlarını doğdukları topraklara davet ettik. 130 iş adamı ile birlikte ilimizde 3 gün boyunca toplantılar düzenledik. İlimize yatırım yapmaları halinde onlara sağlanacak kolaylıklar ve alabilecekleri hibelerden bahsettik. Oldukça verimli geçen toplantı sonrası iş adamlarımızda buradan oldukça memnun ayrıldılar. Şimdi Boğazlıyan ilçemizde bulunan ve yaptığı ürünlerin tamamını yurt dışına gönderen güzel bir tesiste incelemede bulunduk. Bizim bu tür işletmeleri desteklememiz lazım” dedi. Yozgat’a yapılacak olan yatırımlarda yatırım yapacak kişilere yardımcı olacaklarını kaydeden Vali Yurtnaç, “Biz yatırımcılarımıza fırsatları anlatıyoruz. Yatırım için alt yapı hazırlıklarını yapıyoruz. Hızlı tren, havaalanı, 3. OSB ile ilimiz önümüzdeki yıllarda daha çok yatırımcı çekecek ve bu ve buna benzer birçok tesis ile ilimiz hareketlenecektir. Bunun yanı sıra sağlık ve termal turizm ile Yozgat’ın orta ve uzun vadede önünün açık olduğuna inanıyorum. Ben bu güzel işletme sahiplerini ilimize yapmış oldukları yatırım, istihdam ve ihracatlarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.