""

Meşhur tandır kebabı artık Ankara’da « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:50

Meşhur tandır kebabı artık Ankara’da

Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Yozgat’ın da kendine has yöresel lezzetleri arasında yer alan tandır kebabı Ankaralıların beğenisine sunuldu.

Meşhur tandır kebabı  artık Ankara’da
Son Güncelleme :

07 Mart 2017 - 7:00

Zengin bir mutfak kültürüne sahip Yozgat’ta testi kebabı, arabaşı, parmak çörek ve kuzu tandır kebabı Yozgat yöresine ati lezzetler arasında yer alıyor.
“HER ZAMAN EKSİKİĞİNİ HİSSETTİM”
Ankara’da tandır kebabının olmayışının eksikliğini her zaman kendisinde hissettiğini söyleyen Altın Tandır işletme sahibi Rıza Bal, ailece Yozgat’a sık sık tandır kebabı yemeye gittiğini, bu güne kadar bir girişimcinin Yozgat usulüne göre yapmasını beklediğini söyledi.
“10 YILDIR BU FİKİR HEP AKLIMDAYDI”
10 yıldır bu fikrin hep aklında olduğunu söyleyen Bal,” Baktım bu projeyi gerçekleştiren yok kolları sıvadım. 20 yıldır özel bir şirkette çalışıyordum. Sırf bu lezzeti Ankaralılarında tatması için çalıştığım şirketten istifa ettim. Bu amaç doğrultusunda çalışmalara başladık. Tandır konusunda Yozgat’ın meşhur ustalarından olan isimleri bünyemize kattık.” dedi.
YOZGATSPOR’UN RENKLERİNİ SEÇTİ
Diğer illerin kebap çeşitlerinin büyük puntolarla yazılmasının zoruna gittiğini söyleyen Bal, “Bizim niye Yozgat tandır kebabımızın ismi bu kadar ön plana çıkmıyor diye düşündüm. Tabelamıza da kocaman harflerle Yozgat tandır kebabı olarak yazdık. Renklerimizi seçerken de Yozgatspor’umuzun renklerinden seçtik.”dedi.
2 hafta önce hizmete açılan Altın Tandır’a müşterileri tarafından gelen geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu söyleyen Bal, lezzetlerinin beğenilmesi, girişimlerinin takdir edilmesi, en önemlisi de kültürümüzü yaşattığımız için bizlere teşekkür etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğinin altını çizdi.
YOZGAT’IN ADINI ANKARA’DA DUYURACAĞIZ
Yozgat’ın adını Ankara’da olabildiğince duyurmak için ellerinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden Altın Tandır işletme sahibi Rıza Bal, “Şuan doğru yolda olduğumuza inancımız tam. Daha iyisini yapacağız inşallah.” diye konuştu.
TANDIR KEBABI NASIL YAPILIR?
Kuzu tandır kebabının yapılışını anlatan işletme Rıza Bal, “Kebap için alınan kuzu eti bir gün önceden tuzlanıp dinlenmeye bırakılır. Bir gün dinlenen kuzu eti daha sonra özel olarak hazırlanan tandır ocağında iki taraflı yanan ateşin ortasına şişlere takılarak yarım saat pişmeye bırakılır. Yaklaşık yarım saat içinde et parçaları sağ ve soldan aldıkları ısı ile kızarır. Bu et parçaları daha sonra tandırdan çıkarılır. Domatesler ve biberler ayrı pişirilir. Pişmiş ve mükemmel bir kıvama sahip olan kuzu eti, pide ekmeği ile servis edilir. İsteğe göre karabiber eklenir. Domates, biber ve kuru soğandan oluşan tabakta, doğranmış pidelerle servis yapılır” dedi.
TESTİ KEBABI YOLDA
Yozgat’ın bir diğer önemli lezzetlerinden biri olan testi kebabıyla ilgili müşteriler tarafından yoğun bir talep olduğunu söyleyen Bal, Önümüzdeki günlerde planlamalarımız arasında bu lezzeti de Ankaralılarla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Hiç şüphesiz testi kebabımız da Yozgat’ımızın eşsiz lezzetlerinden birtanesidir. Müşterimizin bu beklentisini de dikkate aldığımızı vurgulamak istiyorum.” dedi.
“HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”
Tandır kebabının lezzetine doyamadığını söyleyen Mert Uşak isimli bir vatandaş, tandır gayet güzel herkesin yemesini tavsiye ettiğini söyleyerek ,” Tandır kebabı Yozgat’ın yöresel bir yemeğidir. Ankara’da yaşayanlar mutlaka denemesini istiyorum.” diye sözlerini tamamladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.