""

Meslek liselerinden örnek uygulama « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 20:03

Meslek liselerinden örnek uygulama

Yozgat genelinde bulunan Meslek Lisesi öğrencileri “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bakım onarım yaparak ailelere destek oluyor.

Meslek liselerinden örnek uygulama
Son Güncelleme :

06 Haziran 2018 - 7:00

Proje ile; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin; sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amaçlanıyor.
Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu mahallede tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarının ve evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının yaparak aileleri sevindiriyor.
ÖĞRENCİLERİMİZ 303 EV ZİYARETİNDE
BULUNDU
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, öğrencilerin 303 ev ziyaretinde bulunduğunu belirterek şunları kaydetti: “ Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi düzenlenmiştir.
Aynı zamanda proje kapsamında gerçekleştirilen aile ziyaretlerinde Okuryazarlık Seferberliği hakkında ailelerin bilgilendirmesi ve okuma yazma bilmeyen vatandaşların en yakın halk eğitimi merkezlerine yönlendirilme sağlanmaktadır.
Yozgat genelinde bulunan meslek lisesi okullarımızda proje alanları itibariyle uygulanmıştır. Bu kapsamda il genelinde 46 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezinden 43 tanesi, 259 öğretmen, 902 öğrenci ile 303 ev ziyaretinde bulunarak, 533 ihtiyaç sahibine yardımcı olmuşlardır. Yine bu okullarımız imkanları dahilinde alanları itibariyle 105 adet tesisat yapımı ve onarımı ( lamba, priz, anahtar, aydınlatma, ısıtma, soğutma ve sıhhi tesisat) ile ilgilenmişlerdir. Projede yer alan diğer faaliyetler ise 72 tanedir. Proje kapsamında 30 adet sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapılmıştır”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.