""

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:51

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ
Son Güncelleme :

17 Kasım 2016 - 7:00

Bir Milletin ayakta durması için en önemli husus Kültür ve Sanat’tır.

Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değer çok büyüktür. Bu nedenle, sanatçılar ve sanat hakkında söylediği önemli sözlerle örneklendirip, sohbeti devam ettirelim.

“Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

“Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki, o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.”

“Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti’nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir.”

“Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz. Hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız.”

“Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra, alnında ışığı ilk duyan insandır.”

“Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz.”

“Bir milletin sanat yeteneği, güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür.”

Bu sözlerden hareketle 6 yıl önce Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde 2009-2010 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayan Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yetiştirdiği sanatkar ustalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Öğrencilere yüzde 100 iş garantili eğitim verilen, Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 36 bin metre kare kapalı alanla bölgenin en büyük okulu olduğunu burada bir kez daha hatırlatmakta fayda vardır.

Öğrendiğim kadarıyla Okul yönetimi hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Şöyle ki,  Öğrencilerin geleceğe emin adımlarla yürümesi için pratik eğitim görülen atölyelerde son teknoloji cihazlar kullanılıyor. Bu fedakarlığın karşılığında ise, Öğrenciler atık malzemeleri geri dönüştürerek doğaya da katkı sağlıyor. Okulda öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim verildiğini belirten Okul Müdürü Efendi Yılmaz, plastik teknolojileri bölümünde geri dönüşümden gelen malzemenin CNC tezgâhlarında istenilen ürüne dönüştürülebildiğini, tesisat bölümünde de özelikle doğalgaz tesisatı konusunda çalışma yapıldığını anlatıyor.

Bu arada projelere karşı da bir duyarlılık söz konusu mesela Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle öğrenciler ayda bir gün Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olan herhangi bir fabrika içerisinde ders görüyorlar. Bu uygulama ile öğrenciler iş hayatına hazırlanırken, aynı zamanda gerçek hayatı da böyle öğrenmiş oluyorlar.

Diğer önemli bir husus ise, Okuldan mezun olan öğrenciler, okul idaresi tarafından verilen iş yeri açma belgesi ile yeni bir kazanç sağlıyorlar.

Son söz olarak, Okul müdürü Efendi Yılmaz okullarından bugüne dek mezun ettiklerini, bunların yüzde 80’inin mezun olduktan sonra işe başladığını, yüzde 20’sinin de üniversite veya askeri okul eğitimine devam ettiğini söyledi

  • Siyasetteki tartışmalarla ilgili yaptığı açıklama da CHP’nin akıl tutulması yaşadığını anlatan İl Başkanı!
  • Kamuoyunda “Bozuk aşı” konusuna açıklama getiren, aşıların bozuk olmadığını anlatan Müdür!
  • Bazı alacakların yeniden yapılandırılması konusunda tanınan sürenin 25 Kasım’da dolacağını hatırlatan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.