""

Mesleki eğitim kursları devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:15

Mesleki eğitim kursları devam ediyor

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Şefaatli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında bayanlara yönelik Föncü (Kuaför Elemanı) ve Düz Dikiş Makineci mesleklerinde kurslar düzenlenecek.

Mesleki eğitim kursları devam ediyor
Son Güncelleme :

07 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Şefaatli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında bayanlara yönelik Föncü (Kuaför Elemanı) ve Düz Dikiş Makineci mesleklerinde kurslar düzenlenecek.
İşgücü piyasasının eleman ihtiyacını karşılamaya devam eden İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları açmaya devam ediyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, İl Müdürlüğü olarak bölgemizdeki işgücü piyasasının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bu amaçla Şefaatli ilçemizde bayanlara yönelik olarak hem Föncü (Kuaför Elemanı) hem de Düz Dikiş Makineci mesleklerinde kurslar açıyoruz dedi. Yıldız, Mesleki Eğitim Kursları ile işgücü piyasasında dezavantajlı konumda olan bayanların avantajlı konuma geçtiğini ifade ederek, çalışmak isteyen bayanlara İŞKUR daima destek olacaktır dedi. Yıldız, desteklerimizin bununla sınırlı kalmadığını hatırlatarak diğer projeler hakkında bilgiler verdi.
İş’te Anne projesi ile istihdam garantili mesleki eğitim kurslarımızdan veya işbaşı eğitim programlarımızdan yararlanan annelerimize günlük 70 TL ödeneceği bilgisini verdi. Ayrıca Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen en az % 50 istihdam garantili mesleki eğitim kurslarından ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarından yararlanan annelerimizin 2-5 yaş arasındaki kreşe/gündüz bakımevine devam eden çocuğu için 400 TL bakım desteği alabileceğini hatırlattı.
İşe İlk Adım projesi hakkında da bilgiler veren Yıldız, proje kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerimizi 6 aya kadar olan işbaşı eğitim programına alarak mesleki deneyim kazandırıyoruz dedi. Bununla birlikte İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere 6 aya kadar net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında destek sağlanacağını söyledi. Ayrıca bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerimizin 6 aya kadar süren işbaşı eğitim programından sonra en az bir buçuk yıl daha istihdamda kalmalarının sağlanacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.