""

Mevcut belediye başkanlarının yüzde 90’ı değişecek « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:28

Mevcut belediye başkanlarının yüzde 90’ı değişecek

Mevcut belediye başkanlarının yüzde 90’ı değişecek
Son Güncelleme :

14 Kasım 2018 - 7:00

Yeni dönemde Türkiye’yi ve Yozgat’ı geleceğe taşıyacak Belediye Başkanı aday adayları İl ve İlçe teşkilatlarına müracaat etmeye devam ederken, Ak Parti Genel merkezinin mevcut belediye başkanları ile ilgili başlattığı hummalı çalışma yoğun bir şekilde devam ediyor…

Bu konuda en önemli rol hiç kuşkusuz Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin…

Erdoğan’ın tam yetki verdiği Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, en doğru adayları ortaya çıkarabilmek için geceli gündüzlü saha çalışmasını kurduğu ekiplerce yaptırıyor…

İl il, ilçe ilçe gezen bu ekip, esnafın ve vatandaşın arasında dolaşarak onlara mevcut belediye başkanından ve hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını soruyor. Bunun yanı sıra, “Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusu da soruluyor.

Bunun yanı sıra, Türkiye genelinde SMS sistemiyle farklı bir anket yapılıyor. Her il ve ilçedeki seçmenin cep telefonuna benzer soruları içeren mesajlar gönderiliyor. Bu anket, çok güvenilir bir kurum tarafından yapılıyor.

Bu çalışmaları yakından takip Ak Partiye yakın bir köşe yazarından yaptığım alıntıyı aynen aktarıyorum:

“Bildiğim kadarıyla şu ana kadar 15 milyonun üzerinde mesaj gönderildi, 10 milyona yakın geri dönüş alındı. Bu mesajlardan çıkan sonuçlar, Türkiye haritası üzerine yansıtılıyor ve tıpkı seçim gecesinde olduğu gibi oranlar hesaplanıyor.

Daha sonra hem saha çalışması hem de bahsini ettiğim SMS anketi ayrı ayrı masaya yatırılıyor ve ikisi arasında tutarlılık aranıyor. Eğer tutarlılık varsa, ortaya çıkan adaylar bir kenara not ediliyor.

Not edilen isimler de gerek MKYK toplantısında gerekse baş başa görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz ediliyor.

Erdoğan, milletvekilleri ile teşkilatların sunduğu önerileri ise “Bizzat Mehmet Özhaseki’ye götürün” diyerek geri çeviriyor. Hatta geçtiğimiz hafta yapılan bir toplantıda bazı partililerin, kendine yakın isimleri ön plana çıkarmaya çalıştığı, Mehmet Özhaseki’nin ise “Bu görev bana verildi. Kimse kendi adayını ön plana çıkarmaya çalışmasın” diyerek yumruğu masaya vurduğu konuşuluyor.

Belediyecilik konusunda emsalsiz bir deneyime sahip olan Özhaseki’nin, mevcut belediye başkanlarının karnesini değerlendirmesi de bir hayli ilginç oluyor hâliyle…

Bir örnek verecek olursam… Belediyeye ait ne kadar arazi satmış? Belediyeye ait arazileri nasıl değerlendirmiş? Sattığı araziler ile yaptırdığı projeler arasında ne kadar maddi fark var? Projeleri hangi müteahhitlere, kaç lira bedelle yaptırmış. Belediyeyi ne kadar kara geçirmiş veya zarara uğratmış. Başkanın şahsi gelir durumu nereden nereye ilerlemiş veya gerilemiş.

Bütün bunları ayrı ayrı hesaplayarak başarı ve başarısızlık grafiğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Neticeyi soracak olursanız, şunu söyleyebilirim:

Muazzam bir değişim geliyor. Mevcut belediye başkanlarının yüzde 90’ı değişecek. Daha detaylı bilgi isterseniz şunu söyleyeyim.

İlk etapta masaya yatırılan 350 belediye başkanından 190’ının kesin olarak “tekrar aday gösterilmemesine” karar verildi. Geride kalan 160 belediye başkanının üçte ikisinin de “aday gösterilmemesi” yönünde bir ön kanaat oluştu. Geride kalan 50 başkanın durumunun ne olacağı da daha titiz bir araştırma sonucunda belirlenecek.”

 

  • Mecliste her hafta düzenlediği basın toplantıları ile Yozgat’ın önemli konularını gündeme taşıyarak, soru önergesi veren Vekil!
  • Yaklaşan yerel seçimler öncesi merkez ilçe başkanlığı görevinde başkanlık değişimi yapan siyasi parti!
  • Hafta sonu yaptığı inceleme ve ziyaretlerle yeni yöneticilerle il hakkında fikir alışverişi yapan Milletvekili!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.