""

MHP Yozgat’ta ne yapar, ne yapamaz! « Yeniufuk Gazetesi

7 Mayıs 2024 - 06:17

MHP Yozgat’ta ne yapar, ne yapamaz!

MHP Yozgat’ta ne yapar, ne yapamaz!
Son Güncelleme :

30 Ekim 2018 - 7:00

Türkiye’de ve Yozgat’ta gündem Ak Parti ile MHP arasındaki yerel seçimler öncesindeki ittifakın bozulmuş olmasına kilitlenirken, bu durum piyasaları alt üst etti… Dolar yükselişe geçti, borçlar katladı… Bunlar bizim gerçeklerimiz… Bir başka gerçek şu ki, her siyasi partinin A planı dışında, B, C ve D planı olur, bu planlar vakti, saati geldiğinde devreye konularak, işletilir…

Ak Parti ve MHP arasında ya da MHP ile Ak Parti arasında uzunca bir zamandır devam eden CUMHUR ittifakı ülkede bu iki partinin birlikteliği sayesinde iç siyasette ve dış politikada birçok sorun ve meseleyi daha başlamadan bertaraf etmiştir…

* * * *

Bu konuda Liderlerin duruşu ve söylemleri çok önemli olmakla birlikte partililerine yönelik konular üzerinde ittifak bozulmadan önce ne kadar önemli olduysa şimdide ittifakın bozulmasında aynı önemi taşımıştır.

Çünkü her iki parti arasındaki diyalogları sağlayan temsilciler, yapılan görüşmelerde liderlerinden aldıkları talimatla bir araya geldiler.

Şimdi ise gelinen noktaya baktığımızda her ne kadar CUMHUR ittifakı devam ediyor gibi görünse de, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yaşanacak gelişmeler; Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin yapacağı görüşmelerden sonra daha net bir belirginlik kazanacak.  

* * * *

Her neyse Yozgat dünde bu yaşanmışlıkların dışında kaldı… Bugün de dışındadır. Çünkü iki parti arasında yerel seçimlerde yapılacak olası bir ittifak durumunda Yozgat’ın buna sunacağı bir katkısı olmayacaktı.

Dolayısıyla ittifakın bozulması her iki partinin teşkilatlarını fazlaca etkilediğini düşünmüyorum. Bu cümleden hareketle MHP Yozgat’ta ne yapar, ne yapamaz?

MHP, bu defa şunu yapmaz Yozgat’ta kaybedeceği bir Belediye Başkanı adayı ile yola çıkmayacaktır… Dolayısıyla MHP bu seçimde göstereceği aday/adayları halkın benimseyeceği adaylar olacaktır.

* * * *

MHP Milletvekili Ethem Sedef ve parti teşkilatının da aday konusunda ince eleyip sık dokuduğunu biliyoruz. Bu adaylar, rahat bir şekilde kendi partilileri başta olmak üzere seçimde oy verecek herkesten rahatlıkla oy isteyebilecek isimler olacaktır…

MHP, Milletvekili seçimleri öncesinde yaptığı siyasetin karşılığını 24 Haziran’da aldı. Bundan sonraki süreçte de seçim takvimini en iyi şekilde kullandığı takdirde karşılığını fazlasıyla alacaktır. Çünkü Yozgat’ta her zaman iktidarın en önemli alternatifi olmuştur. İlimizdeki yarışın da bu anlamda yine MHP ve AK Parti arasında geçeceği aşikardır.

 

  • Yozgat’ta fabrikanın yıkılarak, yerine alışveriş merkezi ve binalar yapıldığını tekrar hatırlatan Milletvekili!
  • Muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada Akdağmadeni ilçesinde vatandaşların göç etmelerine şaşırdığını söyleyen Vali Yardımcısı!
  • Ankara’nın Mamak İlçesinde CHP’den Belediye Başkanı aday adayı olarak çalışmalara başlayan Yozgatlı!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.