""

Milletvekili Başer, referandum çalışmalarını sürdürüyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:24

Milletvekili Başer, referandum çalışmalarını sürdürüyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, referandum çalışmalarını sürdürüyor.

Milletvekili Başer, referandum  çalışmalarını sürdürüyor
Son Güncelleme :

28 Mart 2017 - 7:00

16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmalarını sürdüren AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, vatandaşların taleplerini dinliyor. Başer, yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Bu kapsamda Yozgat İl Özel İdaresi’nde vatandaşlarla buluşan Başer, 16 Nisan’da neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini anlattı. Başer, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve referandum kapsamında vatandaşlardan evet oyu kullanmalarını istedi.
Siyasi istikrardan bahseden Başer, “15 yıldır bu ülke siyasi istikrarsızlığın bedelini ağır ödedi.
Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle birlikte istikrarsızlığa son verilecek. Koalisyonlar, darbeler, askeri hükümetler hepsi parlamenter sistemin bize yaşattığı krizlerdi. Seçimler bittikten sonra kimin hükümet olacağı bilinmiyordu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile milletimiz sandığı gidip, Cumhurbaşkanını seçiyor. Seçilen Cumhurbaşkanı 5 yıl kesintisiz hizmet yapması için direk hükümeti kuruyor. Diğer taraftan aynı gün milletimiz sandığa gidiyor ve TBMM’yi seçiyor. Siyasi istikrar için bu gerek ve şarttır” dedi.
Başer, daha sonra vatandaşlar tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.