""

Milletvekili Keven: Siyasi iktidar hesapsız kitapsız iş yapıyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:09

Milletvekili Keven: Siyasi iktidar hesapsız kitapsız iş yapıyor

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, işçinin, çiftçinin ve emekçinin siyasi iktidarın umurunda olmadığını öne sürerek, “Siyasi iktidar hesapsız kitapsız iş yapıyor.”dedi.

Milletvekili Keven: Siyasi iktidar  hesapsız kitapsız iş yapıyor
Son Güncelleme :

26 Ekim 2018 - 7:00

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, işçinin, çiftçinin ve emekçinin siyasi iktidarın umurunda olmadığını öne sürerek, “Siyasi iktidar hesapsız kitapsız iş yapıyor.”dedi.
Milletvekili Ali Keven, tarımla ilgili yaptığı yazılı açıklamada AK Parti İktidarını ve politikalarını sert sözlerle eleştirdi.
Siyasi iktidarın; işçi, çiftçi ve emekçinin umurunda olmadığını söyleyen Keven, “Siyasi iktidar hesapsız kitapsız iş yapıyor. Özelleştirmeleri bir kurtuluş gibi gören ve gösteren bu siyasi anlayış ülkeyi bir krize sürükledi. Ve bu kriz artarak devam ediyor. Bu üreten fabrikaları sorun yumağı haline getirirseniz kimi üretim yapan fabrikayı yıkıp yerine AVM yaparsanız kriz elbette kaçınılmaz olur. Bu ülkenin işçisini çiftçisini köylüsünü sorunlarıyla baş başa bırakan bir anlayış var karşımızda. Bu sorunları çözün diyoruz açıklama yapan yok. Bu işçileri bir dinleyin diyoruz muhatap yok. Son olarak bu ülkenin gözbebeği şeker fabrikalarını özelleştirdiler, 4 fabrikanın devrini yapamıyorlar hala. Örneğin; Doğuş Gıda 275 milyon TL teklif ile Yozgat Sorgun Şeker Fabrikası’nı satın aldı. İhale 9 Haziranda açıklandığı halde aradan geçen 4 ayda hiç bir işlem yapılmadı. Devir işlemi olmadı. Şimdi ise usulsüz bir şekilde devir işlemini Ocak ayına kadar uzattılar. Bu fabrikamız yılda 450 bin ton pancar işliyor. Ve önümüzde bir pancar hasat dönemi başladı. Fabrikada müdür yoktu hepsi başka kurumlara geçmişti. İşçiler fabrikayı terk etmediler aylarca fabrikaya sahip çıktılar ve şimdi kampanya dönemi başladı yine kamu eliyle üretime devam etmek zorunda kaldılar. Özelleştirme balonu ellerinde patladı.”diye konuştu.
ÜRETİCİ MAĞDUR, ÇİFTÇİ MAĞDUR, ESNAF MAĞDUR
“Üretici mağdur, çiftçi mağdur, esnaf mağdur” diyen Keven, “Diğer taraftan siyasi iktidar yastık altında ki dolarınızı bozdurun diyor ancak esnafın, çiftçinin yastık altında ne yazık ki sadece Esnaf Kefalet borçları, Ziraat Bankası kredi borçları ve Tarım Kredi borç senetleri bulunmaktadır.Gece gündüz bu borçları nasıl ödeyeceklerinin hesabını yapmaktadırlar. Siyasi iktidar tarafından ekonomi her ne kadar yolunda diye söylense de ülke gerçekleri bundan epey uzak. Tarımda girdi maliyetlerine, gübreye ve mazota yapılan zamlar çiftçimizin belini bükmüştür. Mazotun litre fiyatı 6 Lira 30 Kuruş, gübrenin tonu ise 3600 liradan satılmaktaydı, Sayın Tarım Bakanı gübrede yüzde 15 indirim yaptık diyor. Ancak gübreye yüzde 120 zam yapıldığını söylemiyor. Mazota yüzde 40 zam geldiğini söylemiyor. Buğdayın 3 yıldır neredeyse aynı fiyata alındığını söylemiyor.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.