""

Milli Eğitimden bağılılıkla mücadele toplantısı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:35

Milli Eğitimden bağılılıkla mücadele toplantısı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından bağımlılıkla mücadele toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitimden bağılılıkla mücadele toplantısı
Son Güncelleme :

27 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından bağımlılıkla mücadele toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Özel Eğitim Birimi Şube Müdürü Öner Tikilo,Erişkin Ruh Sağlığı uzmanı Dr. Duygu Göktaş, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü NARKOREHBER’ de görevli polis memuru Turgay Çelik ve rehberlik öğretmenleri katıldı.
İl Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı konuşmada; bağımlılıkla mücadele konusunda rehberlik öğretmenlerin önemli rolleri olduğunu ve bu konuda rehberlik öğretmenlerine her türlü desteği sunacaklarını vurguladı.
Yazıcı, rehberlik öğretmenlerinin branş öğretmenlerini, velileri ve diğer personeli bilgilendirme konusunda yapacağı çalışmaların uzmanlık içerdiğini, bu yüzden bu çalışmaların sürekliliğinin eğitime katacağı artıların göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.
İnsanoğlunun sahip olduğu değer duyguları itibariyle fıtratında var olan negatif ve pozitif melekeler itibariyle çözüm ve tanımlama noktasında zorlukların yaşandığını belirten Yazıcı, “Ancak rehber öğretmenlerimizin pedagoji ve insan psikolojisi eğitimi alması hasebiyle bir sorunu çözme ve tanı koyma noktasında diğer bireylere nazaran daha doğru kararlar verme becerisine sahip uzmanlardır. Okullarımızda daha önceden çalışmasını yaptığımız davranış bağlamındaki risk analizini ve paydaşların ihtiyaç analizini çıkarıp bu çerçevede kısa ve uzun vadeli gerekli çalışmayı yaparak, öğrenci davranışları üzerinde pozitif ya da negatif bir eğilimin olduğunu doğru bir şekilde tespit etmiş, aynı zamanda çözümleme yapmış oluruz.”diye konuştu.
Yazıcı, öğrencilerin öğrenme stilleri baskın yeteneklerinin tespiti, ders çalışma teknikleri ve okul veli işbirliği sınav kaygısı, verimli ders çalışma konularına da değindi. Dr. Duygu Göktaş’ta, bağımlılığın tanımı, bağımlılık yapıcı maddelerin insan üzerindeki psikolojik ve fiziksel etkileri ve sonrasında yapılabilecekler konuları anlattı.
NARKOREHBER’ de görevli polis memuru Turgay Çelik ise bağımlılık yapıcı maddelerin tanınması ve okullarda bu tür şeylerle karşılaştığında kimlerle ne yolla iletişim kurulması hakkında sunum yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.