""

Mimarlar ve Mühendisler Sektör toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 09:42

Mimarlar ve Mühendisler Sektör toplantısı yapıldı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Mimarlar ve Mühendisler Sektör toplantısını yapıldı.

Mimarlar ve Mühendisler  Sektör toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

11 Ekim 2018 - 11:05

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Mimarlar ve Mühendisler Sektör toplantısını yapıldı.
Sektör toplantısına TSO Başkanı Sinan Çelik, Oda Yönetim Kurulu üyeleri ile Mimarlar ve Mühendisler Odası katıldı. Toplantıda sektör temsilcilerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm öneri ile Odanın yapabileceği konular görüşüldü.
TSO Başkanı Sinan Çelik yaptığı açılış konuşmasında, oda olarak yapılması gerekenleri madde madde belirleyeceklerini söyledi.
Çelik, “Bugün biz değil sizler konuşacaksınız. Sizlerin sektör içerisinde yaşadığı sıkıntıları ve Oda olarak yapmamız gerekenleri madde madde belirleyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde de sektör toplantıları gerçekleştirdik. Bizim amacımız üyelerimizin yaşadığı sıkıntıları ve beklentileri doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirmek. Sizlerin ihtiyaçlarını bilirsek bizlerde o yönde hizmet etmek için elimizden geleni yaparız” dedi.
Toplantıya katılım sağlayan sektör temsilcileri de tek tek söz olarak güncel sorunlardan ve oda yönetiminden beklentilerini ifade ettiler. Ağırlıklı olarak kamu alımlarında Yozgat müteşebbisinin tercih edilmesi ve hizmet sektöründe olmaları sebebiyle devlet desteklerinin büyük çoğunluğundan faydalanamadıklarını dile getirdi.
Ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığı bu günlerde, rekabetin fazla olması ve hizmet tarifelerinin bir standarda bağlı olmaması gibi konularda görüşüldü. Kanuni yükümlülüklerinin fazla olması ve emeklerinin karşılığı alamadıklarını, yerli müteahhitlerin desteklenmesi bunun içinde TOKİ gibi Yozgat’a ekonomik katkısı olmayan kuruluşların önünde durulması hususunda bilgiler paylaştılar. Belirli periyotlarla toplantıların devam etmesini isteyen sektör temsilcisi Oda üyeleri başta Oda Başkanın Sinan Çelik olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
TSO Başkanı Çelik, “Tek amacımız üyelerimize ve ilimize faydalı olmak. Dün ki Yozgat dünde kaldı. Önümüze bakıp birlik ve beraberlik için çalışıp başarılı olacağız. Başarılı olmak zorundayız. Gerek şahsım gerekse Oda yönetimim olarak elimizde geleni yapacağız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.