""

Minikler eğlenerek öğreniyor « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 08:10

Minikler eğlenerek öğreniyor

Kazım Nuran Dokuyucu Anaokulu okul öncesi öğretmeni Gülsüm Kalkan Ay tarafından hazırlanan “Kodlaya Kodlaya Stem-liyoruz” eTwinning Projesi kapsamında öğrenciler temel kodlama becerisini eğlenerek öğrenip, kodlama ile erken yaşta tanışıyor. Proje ile miniklerin ileriki yaşlarında kodlamayı daha kolay anlayıp, uygulaması hedefleniyor.

Minikler eğlenerek öğreniyor
Son Güncelleme :

31 Mart 2021 - 12:59

Okul öncesi dönemi öğrencilerinin bilgileri öğrenmeye en çok meraklı oldukları dönem olduğuna dikkat çekilirken, öğrenecekleri temel kodlama ile matematik ve tasarım becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor. Program kapsamında çocukların çok yönlü düşünerek, kodlamayı öğrenmeleri, farklı bakış açıları ile bakabilme becerisi geliştirmeleri ve eğitim-öğretim hayatları boyunca uygulama oluşturmaları için sınıf içerisinde beceri kazandırma çalışmaları yapılıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.