""

MKİ Hızlı Destek Programı 4.dönemi başladı « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 14:10

MKİ Hızlı Destek Programı 4.dönemi başladı

Yozgat KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB İdaresi Başkanlığınca, Covid – 19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik, “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı”nın uygulandığını belirterek, Programın Dördüncü dönemi 1 Haziran tarihi itibariyle işletme başvurularına açıldığını söyledi.

MKİ Hızlı Destek Programı 4.dönemi başladı
Son Güncelleme :

06 Temmuz 2022 - 16:18

Yozgat KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB İdaresi Başkanlığınca, Covid – 19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik, “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı”nın uygulandığını belirterek, Programın Dördüncü dönemi 1 Haziran tarihi itibariyle işletme başvurularına açıldığını söyledi.
KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, “ 4. Dönemde önceki (üçüncü) başvuru dönemine göre, başvuru takvimi dışında herhangi bir değişiklik yoktur. 2021 Aralık ayında ilan edilen üçüncü başvuru döneminde başvurusu onaylanan işletmeler, Dördüncü başvuru dönemine başvuramayacaktır. Bu dönemde herhangi bir işletmede destek kapsamında istihdam edilen personeller, dördüncü başvuru döneminde istihdam edilemeyecektir. Program kapsamında; son 12 aylık ortalama istihdamını koruma ve son üç yılda SGK 4A kapsamında 180 prim gününden fazla çalışmamış üniversite ya da mesleki / teknik lise mezunu yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karşılığında, yeni istihdam edilecek her bir personel için MKİ’lere 100 Bin TL faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verilecektir. Mikro ölçekli işletmeler 2, küçük ölçekli işletmeler de 5 kişiye kadar bu destekten yararlanabilecektir. İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’lere:
– 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü”,
– “Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” şartı ile;
yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilecektir. Destekten yararlanabilecek MKİ’lerin sektör listesi www.kosgeb.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır. Uygunluk kriterlerini karşılayan MKİ İşletmeleri, en geç 10 Ağustos 2022 tarihi, saat:23:59’a kadar KBS Sistemi üzerinden Online olarak başvuru yapabileceklerdir. Programa başvuru yapacak İşletmelerin KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmaları ve KOBİ Bilgi Beyannamelerini doldurmaları / güncellemeleri gerekmektedir. Bütçe imkanları ölçüsünde başvuru sırasına göre işletmelere geçici onay verilerek, yeni personeli istihdam eden MKİ’lerin ödeme talebi başvuru sırasına göre bütçenin yeterli olduğu sayıdaki işletmenin kesin onayı verilecektir. Destek ödemeleri, 6 ay + 6 ay şeklinde destek ödemesine esas iki taksit döneminin başında peşin olarak yapılacaktır. Geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etme taahhütlerini yerine getirmiş olmak kaydı ile; MKİ’ler kullandıkları desteği 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4’er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e geri ödeyecektir. Geri ödemeli destek için işletmelerden teminat alınmayacaktır. Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmelere Hızlı Destek Programı hakkında ayrıntılı bilgiler KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir.”diye konuştu.
Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.