""

Müftü Sezik: 250 Bin insanımızı kaybettik ama vatanımızı kaybetmedik « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:52

Müftü Sezik: 250 Bin insanımızı kaybettik ama vatanımızı kaybetmedik

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Çanakkale Zaferini 7’den 70’e herkesin en iyi şekilde anlaması gerektiğini belirterek, “Çanakkale’de 250 bin insanımızı kaybettik ama vatanımızı kaybetmedik.”dedi.

Müftü Sezik: 250 Bin insanımızı  kaybettik ama vatanımızı kaybetmedik
Son Güncelleme :

21 Mart 2017 - 7:00

Gençlik buluşması “Şehitlerimize Vefa İçin Huzurda Buluşalım” etkinliği kapsamında Çapanoğlu Büyük Camiye gençlerin ilgisi yoğun oldu. Program İl Müftüsü Salih Sezik’in vaazıyla başladı. Sabah namazına müteakip tesbihat, kaside ve dua ile devam eden program İl Müftülüğünün çorba ve simit ikramı ile sona erdi.
Programda vaaz eden İl Müftüsü Sezik, şunları kaydetti: “Vatan savunması ve Şehadetin tarihimizde emsal teşkil edecek yiğitliklerin destanlaştığı Çanakkale Zaferinin çok iyi teneffüs edilip idrakinde olunması gerekir.
250 bin insanımızı kaybettik, ama vatanımızı kaybetmedik. Bir nesli vatan savunması için feda ettik.
Kayseri Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve Dar-ül Fünun Üniversitesi Öğrencileri cepheye şehadete koştu. “Vatan için gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirten Müftü Sezik, şehitler için 3 Bin 415 hatm-i şerif duası yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.