""

Mühendislik mimarlık laboratuvarı açıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:39

Mühendislik mimarlık laboratuvarı açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde Radyokronoloji ve Alfa Spektrometre laboratuvarı hizmete açıldı.

Mühendislik mimarlık laboratuvarı açıldı
Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 11:15

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde Radyokronoloji ve Alfa Spektrometre laboratuvarı hizmete açıldı.
Faylarla ilişki olarak oluşan karbonatlı kayaçların uranyum serisi ile tarihlendirilmesi çalışmalarının yapılacağı laboratuvar Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Laboratuvarların açılışına Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlhami Yiğit, Doç. Dr. Hamza Kemal Akyıldız ve bölüm öğretim elemanları katıldı.
Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Temiz “Kurulan bu laboratuvarlar ile bölümümüz, Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilki yaşatarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Böylece yurtdışında yapılmakta olan karbonatlı kayaçlardaki U-serisi tarihlendirme analizleri, Bozok Üniversitesi bünyesindeki laboratuvarlarda yapılması hem bilgi birikimine hem de ülkemizin bu alandaki dışarıya bağımlılığını azaltacaktır.” dedi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise “Üniversitemizdeki yapılan bilimsel çalışmalara önemseyerek destek verdiklerini belirterek “Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde Radyokronoloji ve Alfa Spektrometre laboratuvarı ile alfa yayınlayıcı radyoizotop analizlerinin yapılması mümkün olacaktır. Yurtdışında ciddi maliyetler gerektiren bu analizlerin Türkiye’de bir ilk olarak Bozok Üniversitesi adı altında yapılacak olması bizim için mutluluk kaynağıdır. Laboratuvarlarımız ilimize ve üniversitemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.