""

Mükelleflere son fırsat uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:33

Mükelleflere son fırsat uyarısı

Yozgat Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Bulut, 6736 sayılı kanunda ikinci taksit ödememin 31 Mayıs 2017 olduğunu belirterek, mükelleflere bu son fırsatı kaçırmamaları uyarısında bulundu.

Mükelleflere son fırsat uyarısı
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Bulut yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 27.01.2017 Tarih ve 29961 Sayılı Resmi gazetede yayımlanan 6770 sayılı kanuna bir madde ilave edilerek yapılandırılan kamu borçlarının 1. Taksitini ödeyemeyenlere yeniden ödeme hakkı getirilmiştir.Buna göre ihlale neden olan tutarlar Mayıs 2017 sonuna kadar ödenirse kanun hükümlerinden tekrar yararlanılabilecek.
Ancak ödeme yapılması gereken tarihten, 27 Ocak 2017 tarihine kadar geçen süre için aylık yüzde 1,4 oranında geç ödeme zammı ödenmesi gerekecektir. Ayrıca 2. Taksit ödemesi de 4 ay uzatılmış ve 31.05.2017 tarihine ertelenmiştir.”03.08.2016 tarihli ve 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanuna Geçici 1 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.
Bu Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için Kanunun 10 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla Kanun hükümlerinden yararlandırılır.
Kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri, 11 inci maddenin onuncu ve on birinci fıkralarına göre ödenecek taksitler hariç olmak üzere, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren dörder ay uzatılmıştır” dedi.
SON GÜNÜ
KAÇIRMAYIN
Yapılandırmanın devam edebilmesi için mayıs ayında yapılacak olan ödeminin büyük önem taşıdığını belirten Bulut, “ Buna göre 6736 sayılı yasadan yararlanılmasına devam edebilmek için mayıs ayındaki ödeme büyük önem taşımaktadır.
Söz konusu kanun hükümlerine göre ilk iki taksit ödemesinin süresinde yapılmış olması gerekmektedir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve şartta 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.
Bu ödemelerini yapmayan mükelleflerimizin söz konusu yasadan yararlanma haklarını kaybedeceklerdir. Bu yüzden söz konusu yasadan yaralanan mükelleflerimizin haklarını kaybetmemeleri için yapılandırdıkları borçlarını 31.05.2017 tarihine kadar ödemeleri önemle duyurulur” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.