""

Mültecilere aylık 100 lira nakdi yardım « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:07

Mültecilere aylık 100 lira nakdi yardım

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de kamp dışında yaşayan yabancı uyruklu şahıslara yönelik olarak AB kaynakları ile yürütülmesi planlanan yabancılara yönelik sosyal uyum yardım programı kapsamında ayda kişi başı 100 TL nakdi yardım yapılacak.

Mültecilere aylık 100 lira nakdi yardım
Son Güncelleme :

09 Aralık 2016 - 5:00

Edinilen bilgiye göre,”Yozgat’ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bu yardımdan faydalanmak isteyen 150 aile müracaatta bulundu.
AB’nin Türkiye’de harcanması için gönderdiği 3 milyar Euro’nun önemli bir bölümü de “Yabancılara yönelik sosyal uyum yardım programı” çerçevesinde kullanılacak. Bu proje kapsamında AB, Kızılay’la işbirliği içinde Türkiye’de yaşayan Suriyeliler başta olmak üzere 3 milyon kişiye, kadın-çocuk ayrımı yapmadan, ayda 100 TL verecek.
Bu para, 2017 sonuna kadar her ay düzenli ödenecek. Mültecilerin, başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarına göre, ilave para transferi yapılabilecek. 2017’nin ilk çeyreğinde 3 milyon Suriyeli olmak üzere mültecilere ulaşması beklenen projeye, başlangıç olarak AB tarafından sağlanan 348 milyon Euro hibe ile nakit transferi sağlanacak.” diye belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Dilnoza Kurbanova 14 Ocak 2023 / 07:14 Cevapla

Bu da bana mucize gibi bir şey olsun ama çok ihtiyacım var hatta şu 100 TL\′ye bile