""

Ne İstediğimizi Bilmiyoruz « Yeniufuk Gazetesi

16 Eylül 2024 - 22:19

Ne İstediğimizi Bilmiyoruz

Ne İstediğimizi Bilmiyoruz
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2024 - 16:28

Atalar “Açık yaraya kurt düşmez” demişler…
Atalarımızın her sözünün altında mutlaka iyi ve doğru bir şeyler var. Hiçbir söz yabana atılmayacağı kadar değerli, bir o kadar da kıymetlidir.
Çünkü yukarıda da örneğini verdiğim üzere sözlerin temelinde bir yaşanmışlık, hayat tecrübesi gibi birikimler bulunmaktadır.
Daha önce uzaktan gözlemlediğim siyaset kurumunu ve siyasetçileri bir süredir yakından gözlemleme, takip etme ve iç içe olma fırsatım oldu.
Ak Parti İl Başkanımız Çelebi Altuntaş ve ilgili birim hafta sonu Milletvekilimiz Süleyman Şahan’ın saha çalışmalarına eşlik edecek ekibe görevli yazmışlar, verilen görev üzerine vekilimiz ile birlikte şehrimizin temel taşlarını oluşturan sanatkar ve zanat ehli hemşehrilerimizi mekanlarında ziyaretlerimiz oldu.
Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, yapılan bu ziyaret hayat tecrübelerime yenilerini eklediği gibi esnaflarımızın hangi şartlarda çalıştıklarını yakından görmeme vesile oldu.
Yozgat’ta elbette birçok alanda olduğu üzere esnaflık ve sanatkarlık yapmanın, aynı zamanda üretmenin ve katma değer oluşturmanın kolay olmadığını yakınen biliyorum.
Şehrimizin genel olarak esnaf durumuna baktığımızda büyük çoğunluğun küçük ya da orta ölçekte olduğu malum. Dolayısı ile bir kazanç oluşturmak, kazanırken, bir yada birden fazla insana iş, aç verilmesine vesile olmak bu anlamda kıymetli ve değerlidir.
Milletvekilimiz Süleyman Şahan, Yozgat için bir şeyler yapılmasına vesile olmak adına her fırsatta seçmelerini sık sık ziyaret ederek, dertlerini dinleyen, sorunlara bir çözüm bulmak için gayret eden bir yapısı var.
Sayın Şahan’ın bir diğer özelliği ise, genç ve dinamik olması hasabiyle saha çalışmalarını yüksek tempoda sürdürmesidir. Gözlemlediğim kadarıyla bunun sebebi daha çok vatandaşımızla görüşmek ve konuşma fırsatı bulup, halkımızın derdine dermak olmakla alakalıdır.
Hafta sonu bir gün içinde yaptığımız ziyaretlerde tek tek saymadım ama sanırım 200 civarında esnafımızı mekanlarında ziyaret ederek, memleket adına sohbetlerimiz oldu.
Bu bağlamda her gittiğimiz esnafımız ile önce selamlaşıp, tokalaştıktan sonra mekandan ayrılmadan “Benden bir isteğiniz, talebiniz var mı?” diyen Vekilimiz Süleyman Şahan’dan istenen taleplere baktığımda inanın kendimce verecek bir cevap bulamadım.
Hepimiz aynı toplumda yaşıyoruz, görmezden gelinmeyecek sorunlarımız bir değil, birçok sorunumuz var. Ancak kapımıza kadar gelen bir Milletvekilinden talep edilecek daha mantıklı ve makul isteklerde bulunmak gerekir diye düşünüyorum.
Bir dip not ile bugünkü sohbeti noktalayacak olursam “Allah aşkına Yozgat’a havaalanı yapılmasına karşı çıkmak, ya da şuan için kullanma imkanı bulduğumuz hızlı tren yatırımına bahane üretmek” ne kadar doğru bir yaklaşımdır, yorumu sizlere bırakıyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Asım 28 Ağustos 2024 / 12:30 Cevapla

Sayın Bekir Bey,

Yazınızı ilgiyle okudum. Şehrimiz Yozgat\′ın gelişimi ve sorunları hakkındaki düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Ancak bazı noktalarda farklı bir bakış açısı sunmak isterim:

Öncelikle, esnaf ziyaretleriniz ve halkla temasınız takdire şayan. Fakat \”daha mantıklı ve makul isteklerde bulunmak gerekir\” ifadeniz vatandaşların taleplerini küçümsediğiniz izlenimini veriyor.

Unutmayalım ki her vatandaşın talebi kendi yaşam koşulları çerçevesinde önemlidir.

Havaalanı ve hızlı tren konusundaki yorumunuza gelince
Bu yatırımların eleştirilmesi demokratik bir haktır. Her projenin artıları ve eksileri vardır. Yozgat\′ın öncelikli ihtiyaçları, kaynakların verimli kullanımı ve uzun vadeli planlamalar açısından bu projeleri sorgulamak gayet normaldir.

Siyasetçilerin halkla iç içe olması önemlidir ancak asıl mesele bu temasların somut çözümlere dönüşmesidir.

Ziyaretler sırasında alınan notların takibi, gerçekleştirilen iyileştirmeler ve şeffaf bir şekilde bunların halka raporlanması daha değerli olacaktır.

Şehrimizin gelişimi için yapıcı eleştirilere ve farklı fikirlere açık olmamız gerektiğini düşünüyorum!

Yozgat\′ın geleceği için ortak akılla hareket etmek, tüm kesimlerin sesini duymak ve dengeli kalkınma stratejileri oluşturmak hayati önem taşımaktadır.

Saygılarımla