""

Neşeli: Engelliler için her gün seferber olunması gerek « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:33

Neşeli: Engelliler için her gün seferber olunması gerek

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Neşeli:  Engelliler için her  gün seferber olunması gerek
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2017 - 7:00

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, engelli vatandaşların sadece özel gün ve haftalarda hatırlanmaması gerektiğini belirterek onlar için yılın her günü seferber olunması gerektiğini söyledi.
Engelli vatandaşların ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekilmesinin önemine değinen Neşeli, engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal farkındalığın ve hassasiyetin arttırması gerektiğini de dile getirdi.
Engellilere yönelik rehabilitasyon çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Neşeli, 18 yaş üstü 228 bedensel ve zihinsel engelliye, bakım ve rehabilitasyon merkezi müdürlüğünde psiko-sosyal hizmeti verildiğini açıkladı.
Neşeli Yozgat’ta, ruhsal veya zihinsel engellilerin bakımlarının yapılacağı özel bakım rehabilitasyon merkezi binaları için görüşmelerin de devam ettiğini söyledi. İl Müdürlüğü olarak 2007’den itibaren 7 bin 779 kişiye evde bakım hizmeti sunduklarını dile getiren Neşeli, bu kişilere 2016 yılında 41 milyon 221 bin lira ödeme yapıldığını aktardı.
Neşeli ayrıca 2 bin 201 kişiye de engelli kartı vererek şehir içi toplu taşıt araçlarından ücretsiz faydalanmalarına olanak sağladıklarını belirtti. 10-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli etkinlik planladıklarını hatırlatan Neşeli, İl Müdürlüğü olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.