""

Neşeli: Huzurevi kapasitemiz yüzde 99 oranında dolu « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 01:01

Neşeli: Huzurevi kapasitemiz yüzde 99 oranında dolu

Yozgat Aile ve sosyal Politikalar İl MüdürüAbdullah Neşeli, Alparslan Türkeş Huzurevi ve Esenli Bilal Şahin Huzurevi kapasitesinin yüzde 99 oranında dolu olduğunu söyledi.

Neşeli: Huzurevi kapasitemiz yüzde 99 oranında dolu
Son Güncelleme :

10 Ocak 2017 - 7:00

Aile ve sosyal Politikalar İl MüdürüAbdullah Neşeli, yaptığı açıklamada huzurevlerinin yaşlı bakım ve özel bakım üniteleri olarak ikiye ayrıldığını ifade etti. Neşeli, “Yaşlılıkta ortaya çıkan sosyal yoksunluk yanında Türkiye genelinde görülen ekonomik yoksunluk toplumda yaşlılara yönelik sosyal politikaların aktif rol oynamasını gerektirmekte. İlimizde de sosyal ve ekonomik yoksunluk çeken bireylere yönelik Alparslan Türkeş Huzurevi 66, Esenli Bilal Şahin Huzurevi ise 30 toplamda 96 yatak kapasitesi ilesorunlar ve hastalıklar için etraflı biçimde eğitim almış personellerin görev aldığı, işinin uzmanları tarafından 24 saat denetlenen, yaşlıların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmış bir binada hizmet üreten ve sağlık hizmetlerinin yanında yaşlıların sosyalleşmelerine imkân tanıyan bir yapı ile hizmetine devam etmektedir. Huzurevlerinin yaşlı bakım ve özel bakım üniteleri olarak ikiye ayrıldığını ifade etmek isterim. İlimizde sadece sağlıklı bireylerin kalacağı huzurevleri var. Bakıma muhtaç yaşlılarımızı farklı illerdeki huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine gönderiyoruz. İnşallah Sorgun İlçemizde çok yakında açacağımız 80 kapasiteli huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ile 60 yaşın üstünde bakıma muhtaç yaşlılarımıza aile bağını koparmaksızın İlimizde hizmet vermeyi umut etmekteyiz.”dedi.
HUZUR EVLERİMİZİN DOLULUK ORANI YÜKSEK
Yozgat’ta bulunan iki huzurevinin doluluk oranının yüksek olduğunu vurgulayan Neşeli, “Bugün iki huzurevimizde %99 oranında dolu. Bazen taleplere olumlu cevap verememenin üzüntüsünü yaşamaktayız. Yatılı ve yatak sayısı belirli olması nedeni ile haklı olarak yaşlılar kuruluşlarımıza kabul edilmek için sıraya alınıyor bundan dolayı da halkımızdan anlayış bekliyoruz.Halkımızın Huzurevlerinin işleyiş esaslarını bilmesi bizleri anlamaları açısından önemli. Yaşlı huzurevi için sosyal hizmet merkezine müracaat ettiğinde önce sosyal çalışmacılarca yaşlının evine gidilerek, bakılabilecek durumda olup olmadığı, aile bireyleri ile ilişkisi, tüm sosyal ve ekonomik durumunu kapsayan inceleme yapılarak sosyal inceleme raporu hazırlanır. Sosyal inceleme raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde “Huzurevine girmesinde sakınca yoktur” ya da “Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bakım görmesinde sakınca yoktur” ibaresi yer alan sağlık raporu olan, gelir belgesi düzenlenen ve huzurevinin hangi kısmına kabul edileceğini gösterir kanaat ileyaşlınormal huzurevi ise İl Müdürlüğümüzce onay verilerek kuruluşta yer var ise ivedilikle kuruluşa kabul edilir.
Bakımı gereken bir huzurevi ise bakanlığımıza onay için yazılır. Onay işlemleri süresince Kuruluşun kapasitesine göre yaşlı evinde kuruluşu bekleyebilir.Şunuda unutmamak gerekir ki hiçbir geliri olmayan yaşlılar huzurevlerimize ücretsiz olarak kabul edilmektedir.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.