""

Nohut ve yeşil mercimek birbiriyle yarışıyor « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 18:47

Nohut ve yeşil mercimek birbiriyle yarışıyor

Yozgat’ta nohut ve yeşil mercimek fiyatları geçen yıla oranla artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl kilosu 5 liradan satılan nohut, bu yıl 8-9 liradan tezgahlardaki yerini alırken nohudu kilosu 7.5 lira olan yeşil mercimek takip ediyor.

Nohut ve yeşil mercimek birbiriyle yarışıyor
Son Güncelleme :

28 Kasım 2016 - 7:00

Her yıl bazı mahsullerde sıkıntı yaşandığını belirten Demir Ticaret sahibi Ahmet Demir, bu yıl ise nohutta sıkıntı yaşandığını ve ekiminin az olduğunu söyledi. Bakliyat ürünlerinde 2016 yılı içerisinde en fazla zammın nohutta yaşandığını belirten Demir, nohudu ikinci sırada kilosu 7.5 lira olan yeşil mercimeğin takip ettiğini dile getirdi.
Geçen seneye oranla nohudun fiyatının neredeyse yarı yarıya arttığını hatırlatan Demir, “Her sene bakliyat ürünleri arasından biri az oluyor. Fiyatı da bu nedenle tavan yapıyor. Bu sene de nohut fiyatları arttı. Çiftçi bu sene nohudu az ekti. Geçen sene kilosu 5 liraya satılıyordu bu sene ise 8-9 liraya kadar çıktı. Nohudun çiniği ise 70 lira oldu. Geçen sene 50 liraydı. Nohut, baklagiller arasında en pahalı ürün olarak yerini aldı” dedi.
Nohudu diğer bakliyat ürünleri ile kıyaslayan Demir, yeşil mercimeğin de geçen yıla oranla artış gösterdiğini ifade etti. Demir, “Nohudu diğer bakliyat ürünleriyle kıyasladığımız zaman yeşil mercimekte yüksek, fiyatta seyrediyor. Yeşil mercimek şu an kilosu 7.5 liradan tezgahlardaki yerini alıyor. Çiniği ise 60 lira. Bu yıl nohut ve mercimek birbiriyle yarışıyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.