""

Nohutta rekolte 75 bin ton bekleniyor « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 01:18

Nohutta rekolte 75 bin ton bekleniyor

Geçtiğimiz yıl 65 bin ton civarında nohut üretiminin yapıldığı Yozgat’ta bu yıl sertifikalı ekim ve yağışların yeterli derecede olması nedeniyle 75 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor.

Nohutta rekolte 75 bin ton bekleniyor
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2022 - 17:46

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Yozgat’ta bu yıl nohutta 75 bin ton rekolte bekleniyor.
Geçen yıl 65 bin ton civarında nohut üretiminin yapıldığı Yozgat’ta bu yıl tohum desteklemesi ve yağışların yeterli derecede olması nedeniyle 75 bin ton ürün elde edileceği tahmin ediliyor.
Türkiye genelinde ekilebilir arazi bakımından beşinci, nohut üretiminde ise ikinci sırada yer alan Yozgat’ta bu yıl yüksek verim bekleniyor. Ekilebilir tarım arazisi bakımından Türkiye’de beşinci olan Yozgat’ta bu yıl çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresi tarafından 60 bin kilogram nohut desteği verildi. Geçen yıl nohuttan dekar başına 100 kilogram verim alan çiftçi, bu yıl 150 kilograma kadar verim elde etmeyi hedefliyor.


İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, yaptığı açıklamada; bu yıl nohut üretiminde bereketli bir sezon geçirdiklerini söyledi.
Özkaya, “Yozgat tarım ve hayvancılık şehri. Biz de bakanlığımızın talimatlarıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tarımsal üretimin daha çok gelişmesi ve ilerlemesiyle ilgili proje ve çalışmalarda bulunmaktayız. Hububatta yemeklik dane baklagillerde ön plandayız. Nohut hasadımızda devam ediyor, bu yıl üretim olarak bereketli bir sezon geçirdik. Nohutta 75 bin ton rekolte beklentimiz var. Gerek bakanlığımız gerekse valiliğimiz ve il özel idaremiz kanalıyla çiftçilerimize yüzde 75 destekli 60 bin kilogram nohut tohumu dağıttık. Nohutta Türkiye’de ikinci sıradayız. Bu yıl sezonun iyi geçmesi üreticimizi de bizi de sevindirdi.”diye konuştu.
Çiftçilerde bu yıl verimin geçen seneye göre iyi olduğunu belirterek, “Geçen sene nohuttan dekar başına 80 ila 100 kilogram verim aldık. Bu sene de 100 ila 150 kilogram arasında verim alacağız diye tahmin ediyoruz. Bu sene verim geçen seneye göre iyi, bunu da yağışa bağlıyoruz. Bu sene verim yüksek olacak.”diye konuştu. Nazife EKİCİ

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN